Managed Security

Beveiligd IoT

Met de IoT oplossingen van Thingsdata verzamelt en verstuurt u uw data afkomstig van installaties, apparatuur en sensoren naar de cloud. Er ontstaan prachtige mogelijkheden, maar u wilt wel dat uw data beveiligd wordt getermineerd richting de cloud.

Wij helpen u om IoT veilig in te zetten. Wij geven tekst en uitleg over wat de verschillen zijn tussen toepassingen en welke richtlijnen er zijn vanuit de praktijk waarmee u uw IoT beveiligt.

Het IoT biedt kansen die er voorheen nog niet waren. Maar ook beveiligingsvraagstukken die eerder niet bestonden. Veel organisaties zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijke kwetsbaarheden. Het IoT is daarom niet altijd optimaal beveiligd. Thingsdata biedt verschillende IoT security toepassingen.

Managed Security toepassingen

Private APN

APN betekent Access Point Name en is een toegangspunt voor een ‘device’ dat verbinding zoekt met het netwerk (internet).

Wanneer u er voor zorgt dat een ‘device’ met een Private APN verbindt, zorgt u ervoor dat het ‘device’ zich aanmeldt op een eigen beveiligde toegangspunt.

Het dataverkeer van de IoT connectiviteit welke gebruik maakt van een Private APN wordt gescheiden van dataverkeer van andere gebruikers van het mobiele netwerk. Hierdoor is een hoge mate van veiligheid en beschikbaarheid gegarandeerd.

IP-SEC VPN

IP-SEC (Internet Protocol Security) is een standaard voor het beveiligen van het internetprotocol doormiddel van encryptie en/of authenticatie op al het dataverkeer.

Met behulp van een IP-SEC VPN wordt al het dataverkeer van de IoT connectiviteit gecodeerd en doorgestuurd naar de cloud. Zo kan de cloud op een veilige manier via het internet worden benaderd door de ‘devices’.

De ‘devices’ worden aangesloten op het mobiel radio netwerk via een Private APN. Vervolgens word het dataverkeer middels een IP-SEC VPN verbinding over internet afgeleverd op uw eigen cloud omgeving.

Whitelisten

Whitelisten is, kort gezegd, een IP-adres of FQDN (full qualified domain name) toevoegen aan een APN access list welke als zijnde “veilig” zijn gemarkeerd en het ‘device’ inclusief IoT connectiviteit mee mag en kan verbinden.

Whitelisting maakt IoT security eenvoudig, het enige wat u hoeft te doen is IP-adressen of FQDN’s goed te keuren en toe te voegen aan een APN acces list.

Uw ‘device’ mag en kan alleen maar met de opgevoerde IP-adressen en FQDN’s functioneren, alles buiten de APN access list wordt geblokkeerd.

Welke zorgen zijn er over de beveiliging van IoT?

Devices

De veilige inrichting van ‘devices’

IoT connectiviteit

Veilige connectiviteit tussen ‘devices’ en de cloud

Dataopslag

Beveiligen van gegevens in de cloud tijdens de opslag

Mens

Hoe clichématig ook, de mens blijkt een risicofactor

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over de verschillende security mogelijkheden van IoT!

Veilige IoT-implementaties met Thingsdata

Betrouwbare beveiligingsmethoden

Profiteer van een ruim assortiment aan IoT-beveiligingsoplossingen

Cloud beveiligingsservice

Zorg voor de bescherming van ‘devices’ en biedt een end-to-end IoT beveiliging

Risico's verkleinen en herstel inschakelen

Services met flexibiliteit voor uw specifieke risicoprofiel en implementatiescenario’s

Bescherming van gegevens

Bewaak alles wat verbonden is met uw IoT-oplossing door onze beveiligingsstructuur