Smart Energy

Energiedata

Vandaag de dag is er veel aandacht voor energie- en/of duurzaamheidsvraagstukken. Door het toenemend besef dat ons energieverbruik gepaard gaat met onomkeerbaar hoge CO2-uitstoot, zijn we als maatschappij op zoek naar schone alternatieven.

Thingsdata is gespecialiseerd in sensortechnologie en het verzamelen van energiedata. Wij helpen uw organisatie te verduurzamen door effectieve maatregelen aan het licht te brengen. Tevens zorgen wij voor de juiste bewijslast waarmee uw organisatie voldoet aan de wettelijke verplichtingen omtrent energiebesparing. De hardware en software die wij leveren knoopt energiedata van verschillende apparaten aan elkaar voor heldere inzichten en aansturing.

Door slimme energie monitoring, de juiste connectiviteitsoplossing en het verbinden van apparaten helpen wij door deze samenwerking uw organisatie tijd, geld en energie te besparen.

Toepassingen op het gebied van Smart Energy
Thingsdata - Smart Energy - IoT gateway

IoT gateway

Met een IoT gateway en een energie monitoring systeem meet u eenvoudig de energiestromen van een gebouw of woning en zijn deze via het cloud platform snel inzichtelijk. Daarnaast worden verbonden installaties, apparatuur en sensoren slim aangestuurd voor energiebesparing en een optimale energiebalans.

Thingsdata - Smart Energy - sensortechnolgie

Sensortechnologie

U kunt nagenoeg alles meten met sensoren! Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En er komen nog dagelijks nieuwe type sensoren bij voor zeer specifieke toepassingen. Sensoren, die veel gebruikt worden binnen smart energy: temperatuur-, beweging-, CO2-, luchvochtigheid- en lichtsensoren. Wij kunnen u adviseren welke type sensoren aansluiten bij uw wensen en eisen.
Thingsdata - Smart Energy - IoT portal

IoT portal

Thingsdata levert een beveiligde energie monitoring portal met uitgebreide analyse mogelijkheden. Hiermee kunt u het energieverbruik per gebouw, woning of winkel analyseren. Daarnaast kunt u besparingsmogelijkheden opsporen en energieprestaties bewaken. Alle tools om proactief te verduurzamen!

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over de verschillende mogelijkheden van IoT!

Waarom Smart Energy?

Installaties

Waardevolle energiedata verzamelen van zonnepanelen, gasmeters, warmtemeters en elektrameters.

Lagere energiekosten

Meten = weten,  en daarop vervolgens slim reageren. Dit bespaart fors op de energierekening.

Efficiënt beheer

Door IoT toepassingen kunnen verstoringen die nu optreden in een vroeg stadium voorkomen worden.

Duurzaamheid

Een gebouw, woning of winkel dat goed scoort op duurzaamheid en inzicht heeft in de energiestromen is aantrekkelijk in de markt.

Samen uw Smart Energy concept i.c.m. IoT realiseren?

Laten we de rol van Internet of Things met betrekking tot smart energy bespreken.