LoRa abonnement

Met LoRa is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via het LoRa netwerk van KPN in Nederland of via het community LoRa netwerk van The Things Network of de enterprise variant The Things Industry. Het LoRa netwerk is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things toepassingen. Samen zoeken wij met u naar de meest geschikte oplossing voor uw organisatie. Onze LoRa oplossingen zijn geschikt voor allerlei toepassingen.

Voordelen van LoRa via Thingsdata

Verschillende abonnementen

Optioneel geolocatie

Lage tarieven

Kies uit public of een private netwerk

Kan op een energiezuinige manier data verzenden

De hardware kosten zijn relatief laag

De data die de sensoren verzenden is versleuteld

Maatwerktarief voor 100+ abonnementen

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Samen aan de slag met LoRa?

LoRa test sensoren

Bouwblok icon

1 of 2 sensoren

Ontvang de meest geschikte test sensoren van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de oplossing.

Bouwblok icon

Aantal berichten

De geschikte hoeveelheid berichten per sensor per maand (testduur: 1 maand).

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Beheer al uw sensoren in één platform.

Bouwblok icon

Geolocatie

U heeft ook de optie van geolocatie, een vorm van track en trace.

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Veelgestelde vragen over LoRa

Wat is LoRa?

LoRa WAN staat voor Long Range Wide Area Network. Het netwerk bestaat uit zenders, die samen het netwerk vormen, en sensoren die hun meetgegevens via het netwerk versturen. Karakteristiek aan het netwerk is veel bereik (tien tot vijftien kilometer per zender), maar weinig bandbreedte (enkele kilobytes per seconde). Het netwerk van KPN is een nieuw netwerk voor IoT-oplossingen en een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Het netwerk neemt belangrijke drempels weg op het gebied van verbruik en energie om talloze devices aan het internet te verbinden.

Hoe werkt LoRa precies?

LoRa sensoren hebben zelf geen internetverbinding nodig (er hoeft dus geen simkaart in), maar communiceren op eigen kracht met het netwerk van KPN wat bestaat uit gateways, netwerk- en applicatieservers. Bovendien zijn ze heel energiezuinig (een batterij of zonnecel is voldoende voor jaren gebruik), snel aan te melden op het netwerk en voordelig in aanschaf. Een ander voordeel is dat LoRa-apparaten gebruikmaken van een vrije frequentie.

Waarom LoRa?

Lora is kosten efficiënt, door de lage complexiteit van de module worden de kosten tot een minimum teruggebracht. Eén module is ook nog eens erg energiezuinig en kan zelfs 5 jaar data zenden op slechts 2 batterijen. Het netwerk van KPN kan de positie van het apparaat bepalen met een accuraatheid van 50 tot 150 meter.

LoRa voorbeelden

Praktijkvoorbeelden van klanten die LoRa van Thingsdata implementeren voor: het tracken en tracen van glasbokken, het tracken en tracen van containers, het monitoren van parkeerplekken of deze vrij of bezet zijn, het ontsluiten van binnenklimaat sensoren en het monitoren van de beschikbaarheid van werkplekken.

Download onze brochure

Download brochure