Dataverwerking bij Thingsdata

Betrouwbare dataverwerking

Leg tot nu toe ongebruikte gegevens vast in een Internet of Things portal en analyseer deze om te verbeteren. Grote hoeveelheden operationele gegevens kunt u namelijk eenvoudig analyseren, visualiseren en zelfs integreren met bestaande systemen. Met als voordeel te bepalen welke data relevant is voor uw organisatie. Dit kunt u bewerkstelligen met een overzichtelijke IoT portal. Thingsdata begeleidt u in het selecteren van de meest geschikte IoT portal voor dataverzameling, -opslag, -rapportages en -analyse.

Uitgangspunten

Provisioning en beheer IOT devices

Thingsdata verzorgt de provisioning en bewaakt en beheerd ook de IoT devices op een veilige manier. Samen definiëren we de relaties tussen de devices, assets en klanten. Het proces van provisioning houdt in dat elk device wordt geconfigureerd om de IoT data naar de juiste plaats te verzenden en deze op het netwerk te verifiëren.

Verwerk de IOT data

Wanneer we denken aan IoT, hebben we het over data die in continue mate tussen een device en de cloud stroomt. Wij definiëren samen met u het dataverwerkingsproces en transformeren en uniformeren het. Thingsdata configureert samen met u alarmeringen, updates, inactiviteit van de IoT devices en gebruikersacties.

Verzamel en visualiseer data

Thingsdata verzamelt en bewaard de IoT data op een schaalbare wijze. Wij visualiseren uw gegevens met ingebouwde of aangepaste widgets en flexibele dashboards en delen deze met u of uw klanten. De dashboards worden real-time bijgewerkt en laten zo de actuele situatie zien.

Security

Wij bieden de hoogste beveiliging. De Thingsdata IoT portalen ondersteunen encryptie voor meerdere protocollen (MQTT en HTTPS). Eveneens is er ondersteuning bij device verificatie en beheer van device credentials. Wij laten regelmatig penetratietesten uitvoeren om onze veiligheidsmaatregelen te testen door de gehele keten.

Data storage

Uw IoT devices verzamelen en verzenden gegevens naar onze cloud. U heeft direct toegang tot deze IoT data via een beveiligde toegang. Wij verzamelen en bewaren deze IoT data op een betrouwbare manier en geven uitgebreid toegang tot de gegevens met behulp van een van onze IoT-portalen of API’s.

Multi tenant

Er is ondersteuning voor meerdere tenants. Eén tenant kan meerdere beheerders hebben en miljoenen klanten en IoT devices. Met een multi-tenant architectuur kunt u uw eindklanten een speciaal deel van de applicatie bieden met inbegrip van data, configuratie, beheer van de gebruikers en de individuele functionaliteit van de tenant.

Device library

Kies uit vooraf geïntegreerde devices uit één van onze bibliotheken van onze IoT portalen of laat uw eigen device toevoegen door onze technische medewerkers aan een device library. Hierbij zullen wij analyseren hoe eenvoudig de payload vertaling is naar onze IoT portalen. Eveneens mogelijk om een payloadconverter standaard in uw omgeving beschikbaar te stellen.

Templates

Thingsdata biedt ook standaard templates voor device toepassingen. Als u een nieuw device toevoegt, hoeft u alleen maar een identifier in te voeren. Om de financiële en bruikbare impact te verminderen, hebben we verschillende templates ontwikkeld waar u direct mee van start kan.

API’s voor integraties

Of u nu uw eigen device aanlevert aan Thingsdata of op zoek bent naar een manier om te koppelen aan onze services (IoT portalen). Thingsdata biedt meerdere interfaces om te communiceren met onze en uw backend. Wij kunnen de input van verschillende API's intelligent combineren.

Whitelabel

Lanceer uw eigen IoT platform voorzien van huisstijlkleuren en logo (whitelabel). Alle berichten, meldingen en e-mails worden automatisch voorzien van uw huisstijl. Wij vinden het belangrijk dat u uw klanten kunt overtuigen van de betrouwbaarheid van de IoT oplossing. Een herkenbare omgeving is hierin onmisbaar.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over dataverwerking!

Download onze brochure

Download brochure