Kennisbank

udp

Kennisbank

Downloads

Brochure support

Thingsdata - support - brochure V2021-004
Download brochure
Downloads

Brochure hardware

Thingsdata - hardware - brochure V2021-002.
Download brochure
Downloads

Brochure connectiveit

Thingsdata - connectiviteit - brochure V2021-003.
Download brochure
Kennisbank

Cell LAC

De locatie gebiedscode (LAC), is het unieke nummer dat aan elk locatie gebied binnen het netwerk wordt gegeven. Het bediende gebied van een cellulair radiotoegangsnetwerk is vaak onderverdeeld in locatie gebieden, bestaande uit een of meer radiocellen. De LAC wordt gebruikt als unieke referentie voor de locatie van een mobiele abonnee. Deze code is nodig om de abonnee aan te spreken bij een inkomend bericht (DATA, SMS of VOICE).
Kennisbank

Nano BTS basisstation

Een Nano BTS is een basisstation van het GSM netwerk waarvan het bereik beperkt is. Het wordt namelijk gebruikt op plekken waar het mobiele netwerk slecht bereik heeft. Een Nano BTS zorgt voor hogere datasnelheden en kan meer gebruikers ondersteunen.
Kennisbank

Cell-ID

Een GSM Cell-ID (CID) is een uniek nummer waarmee GSM-masten of de sector van de GSM-mast kan worden geïdentificeerd binnen een locatie gebied code (LAC) of een GSM netwerk. De eerste of laatste cijfers van een CID vertegenwoordigen het sector ID. Wanneer bijvoorbeeld een beveiligde M2M of LTE M simkaart één zendmast ziet dan wordt de Cell-ID hiervan vrijgegeven.
Kennisbank

Smart City

Smart City vertaald een slimme stad, is een stad waar doormiddel van Internet of Things toepassingen en informatietechnologie een hoge kwaliteit van leven wordt gecreëerd en duurzame economische ontwikkelingen worden gerealiseerd. Smart City realiseren Dit wordt bereikt door te excelleren in zes belangrijke fundamenten: economie, mobiliteit, milieu, mensen, leefbaarheid en overheid. Steden kunnen de energiedistributie verbeteren, afvalinzameling stroomlijnen, verkeersopstoppingen verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren met behulp van IoT toepassingen.
Kennisbank

Edge Computing

Devices kunnen zelf steeds complexere berekeningen uitvoeren en informatie verwerken. Dit heet ‘edge computing’: de toegenomen rekenkracht op de plek waar data verzameld wordt, aan de rand van het netwerk. Edge Computing hoe werkt het? Het maakt het systeem en de applicaties efficiënter door de componenten en dataservices van een gecentraliseerde server te verwijderen en de data dichter bij de “edge” te plaatsen. Dit zal de reactietijden verbeteren en bandbreedte besparen.
Kennisbank

MMTC

Massive Machine Type Communications (mMTC) is een van de drie bepalende kenmerken van 5G. De focus van mMTC is connectiviteit bieden aan een groot aantal devices die een sporadisch lage data hoeveelheid verzenden en geen vertraging moeten hebben. De mMTC devices zullen naar verwachting een zeer lange batterij levensduur hebben. Een uniek kenmerk van deze categorie is dat de mMTC devices extreem gevarieerd zullen zijn in termen van mogelijkheden, kosten, energieverbruik en zendvermogen.
Kennisbank

URLCC

Ultra Reliable Low Latency Communications is een van de drie bepalende kenmerken van 5G. Strenge eisen aan zowel latentie als betrouwbaarheid zijn de onderscheidende kenmerken van deze use case-categorie, die zich voornamelijk richt op machine-type communicatie (MTC). Toepassingen van URLCC zijn onder meer draadloze besturing van industriële productie- en productieprocessen, medische chirurgie op afstand, zelfrijdende en/of op afstand bestuurde voertuigen en automatisering van distributie in smart grids.
Kennisbank

eMBB

Enhanced Mobile Broadband (eMBB) is een van de drie bepalende kenmerken van 5G. Het is een verbetering van Mobile Broadband wat draadloze internettoegang via mobiele netwerken is. eMBB maakt nieuwe data gestuurde ervaringen mogelijk die hoge datasnelheden vereisen, wat resulteert in een snellere en betere gebruikerservaring. eMBB zal draadloos internet op plekken waar een grote hoeveelheid mensen bij elkaar komen zoals in stadions gemakkelijk aankunnen. Ook zal eMBB het gebruik van AI, VR en AR via het mobiele netwerk toegankelijk maken.
Kennisbank

Proof of Concept

Een proof of concept (PoC) is een methode om te demonstreren of bijvoorbeeld een Internet of Things (IoT) concept (technologie of functionaliteit) haalbaar is en aansluit bij de belevingswereld van een eindklant. Oftewel: of het enige potentie heeft om daadwerkelijk gebruikt te worden na de introductie. Met een proof of concept krijgen ideeën een stuk meer richting en het geeft veel sneller het inzicht én bewijs of het idee werkt of niet. Hiermee raken potentiële beslissers sneller overtuigd van de slagingskansen van een IoT concept.