Internet of Things

Wat is het Internet of Things?

Het Internet of Things, vaak afgekort als IoT is een snelgroeiende technologie die de fysieke en virtuele wereld met elkaar verbindt. Veel devices zijn inmiddels al verbonden met een eigen internet toegang waardoor de wereld steeds digitaler wordt. Ondertussen zijn er al miljarden devices verbonden met het Internet of Things. Via slimme toepassingen wordt er bruikbare data verzameld door deze devices en onderling tussen systemen en de cloud uitgewisseld. Dat is het Internet of Things!

Uitgangspunten

Introductie

De IoT revolutie is al in volle gang. Via slimme toepassingen kan er bruikbare informatie uitgewisseld worden tussen systemen en de cloud. Het ontstaan van mobiel internet was het startsein voor het nog makkelijker koppelen van allerlei devices. De devices gebruiken steeds vaker een eigen mobiele internet toegang om verbinding te maken met de cloud.

Data aggregatie

Het netwerk van digitale systemen kan elke interactie tussen verbonden toepassingen vastleggen, bewaken en aanpassen. Devices die zijn uitgerust met sensoren vergaren steeds meer data. De gegevens die worden verzameld worden door gecommuniceerd en vervolgens opgeslagen in de cloud.

Big data

Van alle big data die wordt verzameld moet de bruikbare gegevens benut worden, om zo diverse bedrijfsprocessen te kunnen optimaliseren. Internet of Things is eenvoudig gezegd een verzameling devices die via mobiel internet zijn verbonden en zonder menselijke tussenkomst online big data verzamelen.

Datamanagement

Leg tot nu toe ongebruikte data vast in een asset management systeem en analyseer deze ter optimalisatie. Grote hoeveelheden operationele gegevens kunt u namelijk eenvoudig analyseren, visualiseren en zelfs integreren met bestaande systemen. Met als voordeel te bepalen welke informatie relevant is voor uw organisatie.

Downtime minimaliseren

Met IoT kan downtime worden geminimaliseerd, doordat het real-time onderdelen in het productieproces monitort. Hierdoor ziet u een reparatie of vervanging van te voren aankomen en kunt uw daarop inspelen. IoT verminderd storingen zonder dat het productieproces in gevaar komt.

Asset management

IoT optimaliseert asset management op gebied van automatisering en intelligentie. Met gebruik van IoT sensoren, kunnen bedrijven specifieke informatie over hun assets actief volgen zonder menselijke tussenkomst. Internet of Things kan niet alleen traditioneel asset management transformeren, het kan u ook helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.

Automatisering

Door IoT toepassingen kunnen taken automatisch worden uitgevoerd zonder dat er menselijke activiteiten aan te pas komen. Op deze manier kan het aantal werknemers worden verminderd, kunnen fouten gereduceerd worden in bedrijfsprocessen en kunnen er daarnaast waardevolle inzichten worden gecreëerd wat vaak resulteert in lagere bedrijfskosten.

Tijdbesparend

Het verbinden aan elkaar en slimmer maken van devices met Internet of Things bespaart u veel tijd. Doordat IoT het aantal menselijke activiteiten vermindert of zelfs helemaal overbodig maakt, wordt het productieproces efficiënter en worden processen gestroomlijnd. Door slimme inzichten in te zetten, kunt u complicaties vermijden en veel tijd besparen.

Voorspellend onderhoud

Door devices slim te maken kan constant de kwaliteit van het device gemonitord worden. Hierdoor is het mogelijk om op afstand storingen of problemen te voorspellen en daarop te anticiperen. Door een monteur te sturen of een update uit te voeren als u inziet dat een device bijna problemen gaat ondervinden, kan dit tijd en geld schelen.

Versnel innovatie

Het Internet of Things geeft organisaties toegang tot geavanceerde analyses die nieuwe kansen aan het licht brengen. Organisaties kunnen bijvoorbeeld zeer gerichte advertentiecampagnes opzetten door gegevens over het gedrag van klanten te verzamelen. Informatie die er altijd al was komt met behulp van IoT aan het ligt.

Digital Twin

Een digital twin is een virtuele representatie die dient als de realtime digitale tegenhanger van een fysiek object of proces. Naarmate complexere ‘devices’ met elkaar verbonden raken met de mogelijkheid om gegevens te produceren, biedt het hebben van een digitaal equivalent professionals de mogelijkheid om implementaties te optimaliseren voor maximale efficiëntie.

Grenzeloos

De mogelijkheden met IoT zijn grenzeloos. Het Internet of Things biedt devices de mogelijkheid om fouten te achterhalen, alle data wordt bovendien opgeslagen in de cloud waardoor u altijd al uw gegevens kan inzien. Internet of Things biedt oplossingen voor elk type organisatie die hun devices wilt verbinden met het internet en elkaar.

Kostenbesparend

Menselijk handelen wordt beperkt door het gebruik van devices die continue in verbinding staan met de cloud. Doordat veel systemen tegenwoordig op afstand te besturen zijn, zorgt dit ook voor minder energieverbruik en onderhoudskosten. IoT geeft u toegang tot bruikbare gegevens, waarmee processen kunnen worden geoptimaliseerd.

Schaalbaarheid

IoT toepassingen kunnen klantgericht worden ingezet om de tevredenheid te vergroten. Zo kunnen trending producten snel worden aangevuld om tekorten te voorkomen. Grote hoeveelheden devices kunnen worden gemonitord en beheert doormiddel van het Internet of Things.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over Internet of Things

Download onze brochure

Download brochure