LTE M simkaarten

LTE M abonnement

Met LTE M (Long Term Evolution Mobile) is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via LTE M simkaarten. Het LTE M netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van LTE M is sterker dan een 2G-netwerk en heeft een diepere penetratiegraad in gebouwen. Via LTE M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Samen aan de slag met LTE M?

Bouwblok icon

1-5 simkaarten

Ontvang de meest geschikte test simkaarten van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de oplossing.

Bouwblok icon

Datavolume

De geschikte hoeveelheid data per simkaart per maand (testduur: 1 maand)

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Monitor en Beheer al uw simkaarten in één platform.

Bouwblok icon

SMS

Mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen/versturen binnen de test

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Voordelen van LTE M via Thingsdata

Databundel (pooled), pay as you go en prepaid

Meest afgenomen: databundel 1, 5, 25, 100 MB

Geen activatiekosten en afnameverplichting

Keuze uit verschillende leveranciers

Roaming op LTE M met fallback naar 2G

Optioneel: private APN

Optioneel: vaste IP-adressen

Geschikt voor SMS en VOICE

Lage tarieven

Inclusief sim management systeem

Maatwerktarief voor 100+ LTE M abonnementen

Veelgestelde vragen over LTE M

Wat is LTE M?

Het LTE M netwerk is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van LTE M is sterker dan een 2G-netwerk en heeft als voordeel een diepere penetratiegraad, waardoor de dekking in voornamelijk gebouwen vele malen beter is. Via LTE M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.

Hoe werkt het precies?

Bij LTE M communicatie wordt data ontsloten vanuit een device. Er wordt een beveiligde LTE M simkaart in een device geplaatst. De door ons verstrekte APN moet geconfigureerd worden in de instellingen van het device. De intelligente LTE M simkaart heeft dan toegang tot het LTE M netwerk. Het device kan dan een succesvolle verbinding realiseren en krijgt een IP-adres toegewezen.

Wat zijn de voordelen van LTE M?

Ten eerste LTE M is gebaseerd op de wereldwijde 3GPP standaard van de GSMA, wat mogelijkheden biedt voor roaming in het buitenland. De beschikbare cellular modules voor LTE M zijn daarnaast relatief voordelig, dit vanwege half duplex en een smallere bandbreedte. De met LTE-M verbonden devices kunnen daarnaast in een zogenaamde ‘deep sleep’ modus gaan of alleen periodiek wakker worden terwijl ze verbonden zijn, dit zorgt voor een langere levensduur van devices die afhankelijk zijn van een batterij.

LTE M voorbeelden

Praktijkvoorbeelden van klanten die LTE M simkaarten van Thingsdata implementeren voor: het op afstand uitlezen van de temperatuur, luchtvochtigheid, lichtintensiteit en CO2 waarden doormiddel van innovatieve sensoren in kassencomplexen in de agrarische sector, het ontsluiten van waardevolle data van het binnenklimaat met sensoren die geplaatst zijn in kantoren en scholen en meetdata verzamelen vanuit omvormers die gekoppeld zijn aan zonnesystemen.

Vraag onze testkit aan

Onze LTE-M testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos met 100 mb kunt testen.

Aanvragen