IOT markten

De verschillende IOT markten

Thingsdata biedt oplossingen voor elk type organisatie die verbinding wil maken met hun devices via het Internet of Things. Omdat elke markt (vertical of branche) en iedere organisatie anders is, bieden we maatwerk en projectondersteuning naar onze klanten en resellers.

Energiemarkt

Energie

Organisaties kunnen dagelijks grote hoeveelheden energie verbruiken. De hardware en software die wij leveren knoopt energiedata van verschillende apparaten aan elkaar voor heldere inzichten en aansturing.
Thingsdata is actief in de transport en logistiek markt M2M IOT internet of things mobiele data Lora machine to machine

Logistiek

In combinatie met GPS en LBS kan IoT connectiviteit informatie doorgeven, bijvoorbeeld de positie van het voertuig, de snelheid, de gereden kilometers, brandstofverbruik en onderhoudsinformatie.
Betaalautomaten M2M

Betaalautomaten

IoT verhoogt de beveiliging van betaalautomaten. Betaalautomaten moeten snel en efficiënt worden uitgerold. IoT connectiviteit (M2M) de mogelijkheid om een snelle, …betrouwbare en inbraakbestendige uitlevering te realiseren.
Continuïteit en garantie van de werking van de parkeerapparatuur, dankzij M2M simkaarten

Parkeerautomaten

IoT verhoogt de eveneens de beveiliging van parkeerautomaten. IoT connectiviteit doormiddel van beveiligde multinetwerk M2M simkaarten geven de mogelijkheid om de continuïteit van de pintransacties te garanderen, 24×7.
Doormiddel van beveiligde multinetwerk M2M-simkaarten die roamen op alle netwerken hebben de woningen die worden voorzien met een IOT gateway een onafhankelijke internet toegang en connectie met de cloud.

NOM woningen

Nul-op-de-meterwoningen worden langzamerhand de nieuwe norm. Wij bieden oplossingen voor onder andere woningcorporaties en installateurs om aan alle bewakingseisen te voldoen.

Installatietechniek

De installatiebranche is een perfecte basis voor IoT. Met iedereen die op dit moment naar BIM overstapt, wordt informatie namelijk steeds meer gecentraliseerd beheerd. Voeg sensoren toe om input te genereren en triggers voor de output.
Watermanagement waarbij systemen van afstand benaderbaar zijn dankzij IOT connectiviteit zoals M2M

Watermanagement

Door objecten zoals pompen, sluizen, stuwen, bruggen, overstorten en niveaumetingen te verbinden met een IoT netwerk, kan de gehele waterketen op afstand (telemetrisch) gemonitord worden.
IIOT verwijst naar installaties, apparatuur en sensoren die met elkaar verbonden zijn in een industriële omgeving.

Industrial IOT

IIoT verwijst naar installaties, apparatuur en sensoren die met elkaar verbonden zijn in een industriële omgeving. IoT connectiviteit maakt onafhankelijk monitoring wereldwijd op afstand mogelijk.
Dankzij IoT kunnen boeren gebruik maken van slimme apparaten om sproeisystemen aan en uit te zetten, monitors om oogst-opbrengsten te meten, sensoren voor bodemvocht.

Smart Agriculture

Door IoT toepassingen, in combinatie met data-gedreven precisielandbouw, worden agrariërs in staat gesteld om kosten te verlagen en oogstopbrengsten en winst te maximaliseren.
IoT maakt het mogelijk om op afstand en in realtime cruciale beslissingen te nemen over de organisatie en patiëntbewaking.

Connected Healthcare

De gezondheidszorg is misschien wel de snelste groeiende markt in het gebruik IoT technologieën. Het maakt het mogelijk om op afstand en in realtime cruciale beslissingen te nemen over patiëntbewaking.
M2M simkaarten garandeerd de beste connectiviteit in alle Europese landen waardoor voertuigen door heel Europa gemonitoord kunnen worden.

Fleetmanagement

IoT zorgt er voor dat organisaties altijd hun fleet kunnen managen. Door gebruik te maken van een device en een beveiligde multinetwerk M2M simkaart kunnen voertuigen in de hele wereld gevolgd worden.
Om storingen op de LAN of WIFI te voorkomen kan er een 4G router met een multinetwerk 4G M2M-simkaart ingezet worden als back-up.

Retail

Om uitval te voorkomen kan er een 4G router met een 4G simkaart ingezet worden als back-up. Hiermee garandeer je de continuïteit van het internet toegang voor een winkel en voorkom je uitval van betaalsystemen.
Dankzij IOT toepassingen zoals M2M simkaarten wordt de continuïteit van data gegarandeerd.

Beveiliging

Ook in de beveiligingsbranche wordt er gebruik gemaakt van IoT toepassingen. Doormiddel van diverse noodknoppen, applicaties en trackers kan worden gealarmeerd en gecommuniceerd (i.c.m. GPS).
Digital signage in combinatie met IOT stelt merken en ondernemingen in staat om in realtime op maat gemaakte berichten aan doelgroepen te leveren.

Digital Signage

Digital Signage is een vorm van communicatie waarbij publiek op een specifieke locatie wordt bereikt met audiovisuele displays. Een onafhankelijke internet toegang is essentieel voor deze dienstverlening.
Toepassing van energiemanagement voor smartbuildings worden mogelijk dankzij beveiligde M2M simkaarten, IOT gateways, sensoren en Portalen

Smart Building

Wie kiest voor een Smart Building, kiest voor een gebouw waarin het niet zozeer draait om de afzonderlijke technische installaties, maar om het creëren van een totaalbeleving door slimme IoT technologieën.
Voor verzamelen van Meetdata in gebouwen worden LoRa sensoren ingezet

Binnenklimaat

Door IoT sensoren in te zetten kunnen er verschillende data eenheden uit bijvoorbeeld een schoolgebouw gehaald worden waardoor het binnenklimaat van het gebouw op detailniveau gemonitord kan worden.
Continuïteit en garantie van de werking van de parkeerapparatuur, dankzij M2M simkaarten

Toegangssystemen

Bij aankomst gebruikt de bezoeker een pinpas als identificatiemiddel. Bij het verlaten wordt de betaling automatisch verwerkt. Op de achtergrond wordt de transactie verwerkt via een multinetwerk M2M simkaart.
M2M simkaarten zorgen voor de continuïteit en garantie van de meetdata.

Zonnesystemen

Leveranciers van zonnesystemen maken tegenwoordig liever geen gebruik meer van een lokaal netwerk. Door gebruik te maken van beveiligde multinetwerk M2M simkaarten kan dit worden gerealiseerd.
Publieke Sector

Publieke sector

IoT zal het comfort van de burger verbeteren, toeristische centra dynamischer maken, veiligheid van gegevens garanderen en het werk van ambtenaren vereenvoudigen. IoT als drijvende kracht achter een Smart City.
Smart Oil & Gas

Smart Oil & Gas

Betrouwbaarheid en operationele efficiëntie zijn van belang in de Olie & Gas industrie, IoT helpt dit te realiseren. Op het gebied van monitoring, naleving van regelgeving, bedrijfstechnologie en vermindering van milieurisico’s.
Laadpalen

Laadpalen

Laadpalen worden steeds vaker verbonden met IoT connectiviteit. Door IoT is prestaties controleren van de hardware en software versimpeld, ook wordt eenvoudig inzicht gegeven en de invoicing verstrekt.      

Veelgestelde vragen over IOT markten

Welke sectoren hebben zich al gevestigd in de Internet of Things markt?

Verschillende sectoren hebben al een stevige positie in de IOT markt, waaronder logistiek en transport, watermanagement, energie en retail (detailhandel). Thingsdata constateert ook een grote vraag naar IoT oplossingen uit de andere genoemde markten.

Welke sectoren zijn opkomend in de Internet of Things markt?

Verschillende sectoren tonen een sterke groei in de IoT markt. Enkele van de snelst groeiende sectoren zijn: gezondheidszorg, IIOT (Industrial IOT) en landbouw. Daarnaast groeit het aantal organisaties dat laadpalen en zonnepanelen levert aanzienlijk in de energiesector.

Welke sectoren lopen achter in de Internet of Things markt?

Verschillende sectoren hebben nog veel potentie als het gaat om groei. Hierbij kunt u denken aan de publieke sector, NOM (nul op de meter) woningen, slimme gebouwen en steden (smart city). Of te wel: asset management kan eenvoudiger worden gemaakt door het toepassen van Internet of Things.

Wat is het potentieel van de IoT markt in termen van omvang en groei?

Het potentieel van de IoT markt is enorm in termen van zowel omvang als groei. Het aantal verbonden devices wat nu ongeveer 15 miljard is, zal naar verwachting de aankomende tijd ieder jaar groeien met 15%. Dit biedt enorme mogelijkheden voor innovatie, efficiëntieverbetering en nieuwe zakelijke kansen in verschillende sectoren, waardoor de IoT markt een veelbelovend groeigebied is.

Download onze brochure

Download brochure