Hardware van Thingsdata

IoT Hardware

Futureproof IoT hardware

Hardware is de bron van informatie, het is voorzien van intelligentie waarmee het verschillende soorten informatie kan verzamelen. Innovatieve hardware is niet alleen in staat tot detecteren en meten, maar kan vaak ook handelen als ze zijn uitgerust met componenten die op afstand kunnen worden aangestuurd. Het beschikt daarnaast over een cellular module, die ervoor zorgt dat er altijd een verbinding is met de cloud. Thingsdata begeleidt u bij het uitzoeken van de meest geschikte hardware.

Uitgangspunten

Sensoren (off the shelf)

U kunt nagenoeg alles meten met sensoren! Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En er komen nog dagelijks nieuwe type sensoren bij voor zeer specifieke toepassingen. Een IoT-device bestaat uit een aantal onderdelen: één of meerdere sensoren, een batterij of andere voeding, een processor en een communicatiemodule.

4G routers

Onze 4G router oplossingen zorgen ervoor dat u altijd en overal de beschikking heeft over snel en veilig internet. Wij kunnen installaties koppelen op afstand. Beheer op afstand of remote beheer wordt ingezet voor zowel ondersteuning bij het verhelpen van storingen als het uitvoeren van beheertaken van installaties.

LoRa gateway

Binnen een LoRaWAN netwerk fungeert een LoRa gateway als brug tussen de LoRa devices en de netwerkserver van een networkoperator. De communicatie tussen de devices en een gateway vindt plaats over LoRa, terwijl de communicatie tussen een gateway en de netwerkserver plaatsvindt via het internet.

IoT gateway

Een IoT gateway is een industriële router die vaak wordt ingezet bijvoorbeeld bij pinautomaten, camerabewaking, remote beheer, smart energy & smart building toepassingen. Een IoT gateway is eenvoudig te installeren en dankzij de verschillende hardware koppelvlakken breed inzetbaar (RS232, RS485, Mbus, Modbus, WiFi). Voor elke IoT toepassing heeft Thingsdata de exacte configuratie.

Maatwerk (customisation)

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren samen met strategische partners ook hoogwaardige IoT hardware oplossingen (sensoren en gateways). Hierbij verbinden wij technologie en zakelijk inzicht met elkaar, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van hardware die futureproof is.

Device testing

Het ontwerpen van een IoT device met de vereiste prestaties en batterijduur is geen eenvoudige taak. Het vereist inzichten in de vele uitdagingen waarmee u te maken krijgt. Thingsdata biedt u de mogelijkheid om uw IoT device te testen. Wij kunnen deze testen in combinatie met strategische partners voor het toetreden van de markt.