Hardware van Thingsdata

Futureproof IOT hardware

Hardware is de bron van informatie, het is voorzien van intelligentie waarmee het verschillende soorten informatie kan verzamelen. Innovatieve hardware is niet alleen in staat tot detecteren en meten, maar kan vaak ook handelen als ze zijn uitgerust met componenten die op afstand kunnen worden aangestuurd. Het beschikt daarnaast over een cellular module, die ervoor zorgt dat er altijd een verbinding is met de cloud. Thingsdata begeleidt u bij het uitzoeken van de meest geschikte hardware.

Uitgangspunten

Sensoren (off the shelf)

U kunt nagenoeg alles meten met sensoren! Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En er komen nog dagelijks nieuwe type sensoren bij voor zeer specifieke toepassingen. Een IoT-device bestaat uit een aantal onderdelen: één of meerdere sensoren, een batterij of andere voeding, een processor en een communicatiemodule.

IOT gateway

Een IoT gateway is een industriële router die wordt ingezet bij bijvoorbeeld pinautomaten, camerabewaking, remote beheer, smart energy & smart building toepassingen. Het is eenvoudig te installeren en dankzij de diverse hardware koppelvlakken breed inzetbaar (RS232, RS485, Mbus, Modbus, WiFi). Voor elke IoT toepassing heeft Thingsdata de exacte configuratie.

LoRa gateway

Binnen een LoRaWAN netwerk fungeert een LoRa gateway als brug tussen de LoRa devices en de netwerkserver van een networkoperator. De communicatie tussen de devices en een gateway vindt plaats over LoRa, terwijl de communicatie tussen een gateway en de netwerkserver plaatsvindt via het internet.

Maatwerk (customisation)

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren samen met strategische partners ook hoogwaardige IoT hardware oplossingen (sensoren en gateways). Hierbij verbinden wij technologie en zakelijk inzicht met elkaar, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van hardware die futureproof is.

Prototypen (testen)

Het ontwerpen van een IoT device met de vereiste prestaties en batterijduur is geen eenvoudige taak. Het vereist inzichten in de vele uitdagingen waarmee u te maken krijgt. Thingsdata biedt u de mogelijkheid om uw IoT device te testen. Wij kunnen deze testen in combinatie met strategische partners voor het toetreden van de markt.

Installatie

Wij kunnen de installatie van hardware voor u verzorgen. Wij sluiten alles aan en zorgen dat het correct functioneert. Technische medewerkers zorgen op locatie voor de installatie van uw sensoren, routers en/of gateway. Als u liever alleen de hardware geleverd krijgt, dan kan dit ook. Wij bieden voor elke klant de gewenste oplossing.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk type hardware!

Download onze brochure

Download brochure