MFF2 simchips

MFF2 simchips

De MFF2 (Miniaturized Form Factor 2) is een klein formaat simkaart van 6×5 mm, ook wel simchip genoemd. De simchip is een vacuüm verzegelde embedded simkaart die rechtstreeks op de PCB van een device wordt gesoldeerd. Dit zorgt voor een betere  beveiliging, meer betrouwbaarheid en vermindert de invloed van schokken, corrosie en andere omgevingsfactoren. Tijdens de fabricage wordt de arbeidsintensieve installatie van de simkaart vervangen door een rol met simchips in te laden bij de pick and place robot die de simchip op de PCB plaatst.

Voordelen van MFF2 via Thingsdata

Besparing op uw operationele kosten

Ruimtebesparing op de PCB

Geen configuratie en beheer van voorraden

Betere bescherming tegen omgevingsfactoren

Milieuvriendelijker dan plastic simkaarten

Langere levensduur dan plastic simkaarten

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Vraag onze testkit aan

Onze MFF2 testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos met 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Ontvang de meest geschikte MFF2 simkaarten

Bouwblok icon

1-5 simchips

Ontvang de meest geschikte test simchips van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de MFF2 sim chip oplossing.

Bouwblok icon

Datavolume

De geschikte hoeveelheid data per simkaart per maand (testduur: 1 maand).

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Monitor en Beheer al uw simkaarten in één platform.

Bouwblok icon

SMS

Mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen/versturen binnen de test.

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Veelgestelde vragen over MFF2

Wat is MFF2?

MFF2 (Miniaturized Form Factor 2) is het kleinste formaat dat rechtstreeks op de PCB van hardware wordt gemonteerd. Dit zorgt voor ruimtebesparing waardoor hardware compact gemaakt kan worden. De MFF2 simchip maakt monitoring en beheer van installaties, apparatuur, en sensoren op afstand mogelijk. De data wordt vervolgens via 2G tot 5G, NB-IoT of LTE-M uitgelezen en gerouteerd naar de cloud. Met de simkaarten kunt u bedrijfsprocessen en dienstverlening efficiënter maken, kosten besparen en nieuwe bedrijfsmodellen creëren.

Wat is het verschil tussen een MFF2 simchip en een traditionele simkaart?

Een MFF2 simchip is een ingebouwde, permanente chip die geen fysieke vervanging vereist, terwijl een traditionele simkaart verwijderbaar is en handmatig in het device moet worden geplaatst.

Hoe werkt het precies?

Bij de communicatie wordt data ontsloten vanuit een device. Er wordt een MFF2-simchip op de printplaat van een device geplaatst. De door ons verstrekte APN moet geconfigureerd worden in het device. De simchip heeft dan toegang tot het 2G tot 5G, LTE-M en NB-IoT netwerk. Het device kan dan een succesvolle verbinding realiseren en krijgt een IP-adres toegewezen.

Zijn er speciale eisen voor de implementatie van MFF2 simchips in IOT devices?

De belangrijkste eis is dat het device moet zijn ontworpen om een MFF2 simchip te ondersteunen. Dit omvat de juiste hardware en software-integratie om de functionaliteit van de eSIM te benutten.

MFF2 voorbeelden

Praktijkvoorbeelden van klanten die MFF2-simchips van Thingsdata implementeren zijn: slimme energiemeters, draagbare medische apparaten, GPS trackers, slimme straatverlichting en verkeermanagementsystemen.

Wat kan ik met een sim management systeem?

Een sim management systeem is een webbased omgeving waarin alle MFF2 simchip overzichtelijk bij elkaar staan. Bij MFF2 toepassingen gaat het vaak om het monitoren en beheren van enkele tientallen tot duizenden simchips. Hiervoor zijn specifieke management platformen ontworpen waar u volledige controle heeft, welke onze klanten de mogelijkheid biedt om voorraadbeheer, real-time inzicht en lifecycle management te kunnen toepassen.