Continuïteit van internet & spraak toegang via M2M

Spreek- en luisterverbinding

Wanneer er bij liftuitval iemand zit opgesloten in een lift, is het wettelijk verplicht dat hij/zij hulp kan inroepen. Door het gevaar van langere tijd vast te komen zitten in een lift, is een spreek- en luisterverbinding een noodzaak.

Spreek- en luisterverbinding

De verplichting van het hebben van een spreek- en luisterverbinding komt vanuit de vervaardigingsnormen die al heel lang gelden. Oude liften van voor 1999 hoeven niet over een spreek- en luisterverbinding te beschikken en kunnen volstaan met een alarm signaal. Liften vanaf 1999 moeten over een spreek- en luisterverbinding beschikken en een noodstroomvoorziening zodat de verbinding altijd blijft werken. Vanaf 2003 is de NEN-EN 81-28 ingesteld waar aanvullende eisen worden gesteld zoals: herkenning van de alarmcentrale en filtering of de alarmmelding terecht is.

Internet en spraak via M2M simkaarten in plaats van een vaste telefoonverbinding

Sinds oudsher werd er vaak een vaste telefoonlijn gebruikt. Tegenwoordig worden veel spreek- en luisterverbindingen niet meer via vaste telefoonlijnen, maar via een M2M simkaart met internet en spraak toegang tot stand gebracht. Mobiele internetverbindingen zijn eenvoudig op te zetten, inmiddels betrouwbaar en ook nog erg voordelig. Abonnementskosten voor een vaste telefoonlijn vervallen en een M2M simkaart is al voldoende.

Voor gebruik van een mobiel telefoonsysteem in een liftinstallatie moet er aan de volgende voorwaarden worden voldaan.

  • Het mobiel netwerk moet gelijkwaardig functioneren aan een vaste telefoonverbinding.
  • Het signaalontvangst moet over de gehele hefhoogte van de lift voldoende zijn.
  • Het systeem moet permanent werkzaam zijn, bij stroomuitval moet er tenminste voor één uur werking worden gegarandeerd.
  • Bij gebruik van een M2M simkaart, moet dit onbeperkt houdbaar zijn en moet er regelmatig ingebeld kunnen worden.

Thingsdata levert beveiligde multinetwerk M2M simkaarten die aan al deze voorwaarden voldoen.

Heeft u nog geen M2M abonnement voor uw lifttelefoon, dan kan Thingsdata dit voor u verzorgen. Met onze beveiligde multinetwerk M2M simkaarten die roamen op het sterkste netwerk en die 24/7 actief zijn, bent u zeker van een werkende lifttelefoon. Met het Cisco sim management systeem kunt u al uw simkaarten op grote schaal monitoren en beheren.

Meer informatie over M2M?

Voor meer informatie over internet & spraak toegang voor uw lifttelefoon, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden