Hoe bereid ik me voor op de 2G/3G shutdown?

Voorbereiding uitfasering 2g 3g

Naarmate de 5G en LPWAN technologieën zich ontwikkelen, zien wij dat steeds meer wereldwijde telecommunicatieproviders 2G en 3G netwerken aan het uitfaseren zijn. Het afsluiten van oudere netwerken zal ruimte vrijmaken voor o.a. de 5G implementatie. Verwacht wordt dat veel van de 2G en 3G-netwerken tegen 2025 uitgefaseerd zullen zijn.

2G en 3G netwerken uitfaseren, waarom nu?

Er is enige vertraging opgetreden bij het afsluiten van 2G en 3G netwerken vanwege het aantal IoT devices dat gebruik maakt van deze diensten. De netwerken zijn nog steeds erg in trek door de toegankelijkheid, voordelige kostenstructuur en betrouwbare wereldwijde dekking. Het is nog altijd ideaal voor toepassingen met kleine data pakketten met een lage zendfrequentie (zoals meting van slimme meters).

De IoT industrie kijkt nu naar de volgende generatie LTE-technologieën zoals LTE M en NB-IOT als vervanging voor 2G en 3G. Investeer niet meer in devices die afhankelijk zijn van 2G of 3G netwerken. Begin zo snel mogelijk te oriënteren welke producten te upgraden zijn voor 4G, 5G of LPWAN. Er is nu nog tijd om een stressvolle en dure noodomschakeling te voorkomen. Een goed geplande migratie voor een kleine tot middelgrote implementatie kan namelijk tot 12-24 maanden duren.

Hoe bereid ik me voor op deze 2G/3G shutdown?

De eerste stap is het uitvoeren van een grondige audit, zodat u precies weet welk netwerk elk device als primair en als back-up gebruikt. Let op 3G-acroniemen zoals “Next G”, “GPRS” “UMTS” “W-CDMA” en “HSPA/HSPA+/HSDPA”. Als uw hardware afhankelijk is van een van deze technologieën, zullen deze niet langer operationeel zijn zodra een 3G uitfasering heeft plaatsgevonden.

De volgende stap is om te kijken naar uw huidige vereisten en toekomstige schaalbaarheid. Hoe zou u uw bestaande systeem kunnen optimaliseren? Wat moet er veranderen om uw organisatie te beschermen? In dit geval zou u idealiter overwegen om naar de volgende netwerken te verhuizen, afhankelijk van uw gegevens- en snelheidsvereisten: “LTE / LTE-A / LTE-A Pro” “4G / 4GX / 4GPlus” “LTE-M / Cat- M1 (LPWAN-technologie)” “NB-IoT / NB1 (LPWAN-technologie)” “5G/5G NR”.

Deze technologieën ondersteunen ‘nieuwe’ netwerken en bieden uw devices een langere levensduur.

Zodra dit bekent is, begint de oriëntatie op het vinden van toekomstbestendige hardware. Wat zijn uw mogelijkheden als een netwerk of andere technologie verandert?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden