Altijd internet toegang met een 4G simkaart als backup!

4G simkaart als backup

Een snelle en stabiele internetverbinding is onmisbaar voor elke organisatie. Wanneer de internetverbinding niet goed functioneert of zelfs een keer uitvalt, heb je hier heel veel last van. Uitval kan leiden tot schade of zelfs reputatieverlies. Thingsdata biedt hiervoor beveiligde multinetwerk 4G simkaarten om de continuïteit van internet toegang te garanderen en uitval te voorkomen (failover).

4G backup

De behoefte aan een betrouwbare 4G back-up internet toegang groeit enorm. Veel organisaties investeerde in het recente verleden nog vaak in een tweede vaste internetverbinding. Momenteel wordt er steeds vaker gekozen voor een 4G back-up oplossing. Met de Thingsdata beveiligde multinetwerk 4G back-up simkaarten is het ook niet meer nodig om een tweede vaste internetverbinding aan te vragen. Onze flexibele oplossing is namelijk gemakkelijk te installeren, kostenefficiënt in de zin dat het een ”pay when use model” is en er kan per maand opgezegd worden.

De beveiligde multinetwerk 4G back-up simkaarten zijn eenvoudig te implementeren en bij uitval van de vaste internetverbinding zorgt de 4G back-up router voor de continuïteit van internet toegang door middel van de beveiligde M2M simkaart die werkt op basis van drie netwerken in Nederland voor maximale mobiele dekking. Het is dus zeer betrouwbaar als failover doordat het een redundante oplossing. De organisatie kan zo ongestoord door blijven werken. Er wordt alleen betaald voor het daadwerkelijk dataverbruik, zodoende zijn er geen hoge maandelijkse vaste kosten. Wanneer de storing van de vaste internetverbinding voorbij is, schakelt de router automatisch terug.

Onze beveiligde multinetwerk 4G backup oplossing wordt enerzijds veel toegepast bij kassasystemen, betaalautomaten en mobiele pin terminals en anderzijds bij het kantoor en retail omgevingen als back-up van de primaire internetverbinding.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.