Private APN + IP-SEC VPN

Private apn en IP-SEC VPN

Thingsdata zet veelvuldig managed security toepassingen in bij haar klanten, waaronder ook IP-SEC VPN + private APN constructies, om IoT data te beveiligen. Een korte uitleg.

IP-SEC VPN

IP-SEC VPN, is een standaard voor het beveiligen van het internetprotocol (IP) doormiddel van encryptie en/of authenticatie op alle IoT data pakketten. IP-SEC staat voor Internet Protocol Security en VPN voor Virtual Private Network.

Enerzijds beveiligd het de IoT data pakketten doormiddel van versleuteling en anderzijds let het op de uitwisseling van deze pakketten. Veel IoT data is gevoelige informatie en vandaar is er een goede beveiliging nodig van het netwerk waar installaties, apparatuur en sensoren onderdeel van zijn.

De IP-SEC VPN + private APN constructies van Thingsdata worden meestal via een provider gestructureerd, waardoor de IoT data niet getransporteerd wordt over het openbare internet, maar over een gesloten netwerk (gesloten internet omgeving) dat wordt geëxploiteerd door de provider. Deze provider heeft end-to-end controle over alle componenten van het netwerk.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.