Status netwerk technologieën

Status netwerk technologieën

Thingsdata is o.a. gespecialiseerd in het monitoren en beheren van roaming M2M simkaarten die gebruik maken van meerdere netwerken. Bijvoorbeeld in Nederland op KPN, T-Mobile en Vodafone en daarnaast op meerdere technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). De uitschakeling van zowel 2G- als 3G-netwerken in de komende jaren kan de prestaties van apparaten beïnvloeden.

Wij adviseren continue over de stand van zaken van de technologieën en bijvoorbeeld één van de opties een 4G groei strategie. Hieronder de huidige stand van zaken:

KPN: 2G

De verwachting is dat het in 2025 wordt uitgeschakeld, echter is dit nog niet officieel bevestigd. 3G – wordt uitgeschakeld in januari 2022. 4G & 5G – blijft uiteraard bestaan en wordt in geïnvesteerd.

T-Mobile

Wordt uitgeschakeld in november 2020. 3G – zal worden uitgeschakeld binnen 2 jaar – officiële datum wordt nog bevestigd. 4G & 5G – blijft uiteraard bestaan en wordt in geïnvesteerd.

Vodafone: 2G

De verwachting is dat het in 2025 wordt uitgeschakeld, echter is dit nog niet officieel bevestigd. 3G – wordt uitgeschakeld in februari 2020. 4G & 5G – blijft uiteraard bestaan en wordt in geïnvesteerd.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.