Voordelen van industriële 4G routers

Voordelen van industriële 4G routers

Met download snelheden van 150 Mb per seconde heeft de introductie van 4G, de manier waarop we met elkaar communiceren behoorlijk veranderd. In veel verticals kunnen organisaties de vruchten plukken van deze industriële 4G routers voor onafhankelijk internet toegang. We zetten de voordelen op een rijtje.

Een 4G router kan op een locatie waar geen vaste internetverbinding mogelijk is, een bekabelde of wifi-internetverbinding aanbieden. Op de 4G router kunnen PLC’s, camera’s, PC’s of sensoren aangesloten worden.

Op locaties waar wel een vaste internetverbinding aanwezig is, kan de 4G router zo ingesteld worden dat bij een storing overgeschakeld wordt naar het 4G netwerk (beveiligde multinetwerk M2M simkaart met 4G).

ADSL

ADSL is een verouderde techniek die langzaam uitgefaseerd zal worden. Een 4G router is een ideale vervanging van de ADSL-verbinding. Het graven van een kabel voor een internetverbinding is vaak ook een dure aangelegenheid. Daarnaast kan het aanvragen van een vergunning en de uiteindelijke toestemming veel tijd in beslag nemen. Een 4G router is in deze gevallen een stuk voordeliger en kan direct opgeleverd worden.

Een industriële 4G router kan ook gebruikt worden in vrachtwagens, bussen, treinen en boten. Bovendien kan er voor passagiers een apart WiFi netwerk aangemaakt worden.

4G routers zijn relatief voordelig, snel op te leveren en bieden uitgekiende mogelijkheden om service te verlenen. Hierdoor zijn ze goed toepasbaar in onder andere diverse verticals: industrie, landbouw en transportsector.

Meer informatie over Managed IOT Gateway?

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.