IOT sim abonnemenstvormen

Wanneer u als organisatie uw IoT oplossing wilt implementeren, is het van belang dat u over een flexibel en voordelig abonnement beschikt. Er is een grote verscheidenheid aan abonnementen, in dit artikel zullen wij uitleggen welke soorten sim abonnementen wij bij Thingsdata hanteren.

Welke abonnement vormen zijn er?

Thingsdata heeft concurrerende tarieven in alle landen over de hele wereld en biedt verschillende abonnement vormen aan: databundel (pooled) / (unpooled), pay as you go (unpooled) en staffelconstructie (unpooled). Bovendien kunt u varianten mixen en aanpassingen laten maken op basis van uw zakelijke behoeften.

Wat is een databundel pooled abonnement?

Een databundel pooled abonnement is een constructie waarbij alle actieve simkaarten met een gelijkwaardige databundel hoeveelheid bij elkaar opgeteld worden en één pool vormen. De pool is deelbaar tussen alle actieve simkaarten. Zo wordt eerst alle beschikbare data uit de bundels van alle actieve simkaarten verbruikt. Ter verduidelijking: elke simkaart heeft een vaste prijs per maand en krijgt de beschikking over een vast aantal MB’s. Het onderlinge meer- en minder data gebruik is uitwisselbaar (pooled).

Wat is een databundel unpooled abonnement?

Een databundel unpooled abonnement is een constructie waarbij een individuele actieve simkaart over een databundel beschikt die niet deelbaar is.

Wat is een pay as you go abonnement?

Een pay as you go abonnement is een individueel abonnement waarbij er betaald wordt wat één actieve simkaart aan data per maand verbruikt. Waarbij een vast starttarief per maand wordt gehanteerd en het dataverbruik wordt afgerekend per MB per maand. Ter verduidelijking: elke simkaart heeft een vaste prijs per maand (monthly access fee) en een prijs per MB voor het dataverbruik.

Wat is een staffelconstructie unpooled?

Bij een staffelconstructie is de prijs die per abonnement moet worden bepaald afhankelijk van de hoeveelheid dat afgenomen wordt. Elke individuele simkaart heeft een variabele prijs per maand op basis van een staffel (hoe meer dataverbruik hoe lager de prijs per MB).

Met deze opties kan uw organisatie geld besparen en dure overschrijdingen tot een minimum houden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer de maandelijkse factuur binnenkomt. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.