LoRa sensor

iot sensor

Thingsdata heeft een LoRa sensor in haar portfolio speciaal ontworpen voor een lange batterijduur. De functionaliteit en het ontwerp zijn zo minimalistisch mogelijk gehouden, zodat de lange batterijduur gewaarborgd kan worden. De instellingen zijn vooraf geconfigureerd voor onze back-end en het KPN LoRa netwerk. Geo-locatiegegevens worden gegenereerd door het netwerk.

Dankzij bluetooth en de piezo-zoemer is het mogelijk om assets tot ‘de laatste meters’ te vinden. De sensor is geschikt voor vele gebruikssituaties. Om maar een paar voorbeelden te noemen: asset tracking, alarmsensor, nabijheidsbeveiligingsdetectie, ambiance sensor en lokalisatie (indoor en outdoor).

Hoe werkt een lora sensor?

De sensoren omvatten: temperatuur, luchtvochtigheid, accelerometer met 9 assen, kompas, gyroscoop, barometer, lichtsensor, kantelsensor, magnetometer en locatie op basis van LoRa-triangulatie. We kunnen de werking van deze sensoren combineren om in elk gewenst project te passen.

In statische positie stuurt de LoRa sensor elke 60 minuten een uplink (hartslag). Bij detectie van beweging of trilling wordt een uplink geactiveerd met een ‘in trip’-vlag. Tijdens continue beweging stuurt het apparaat elke 15 minuten een uplink. De KPN LoRa netwerkserver berekent de positie van het apparaat door triangulatie van het ontvangen signaal. Binnen onze portal visualiseren we deze gegevens om de locaties en bewegingsgeschiedenis te tonen.

Waarschuwingen instellen

Bovendien kunt u waarschuwingen en alarmen instellen voor geofences en bewegingen, waardoor de LoRa sensor een uitstekende en voordelige LoRa sensor is. De water- & stofdichte behuizing zorgt in alle situaties voor bescherming. De status en verbinding van de sensor worden gecommuniceerd via twee led lampjes. Dankzij de innovatieve interne antenne zijn er geen extra externe onderdelen nodig. De QR-code op het label kan worden gebruikt om het apparaat te activeren en toe te voegen aan uw administratie.

Meer informatie over de Lora sensor?

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.