Opvolging voor 2G!

Opvolging voor 2G!

2G heeft de wereld veranderd, maar is verouderd en kent de nodige beperkingen, waaronder de beveiliging. 2G wordt gegarandeerd tot en met 2025, maar het is wel van belang om nu al voorbereidingen te treffen voor de transitie naar de nieuwe wereld. De opvolgers van 2G, voor lage bandbreedte, staan namelijk al klaar om het over te nemen.

De opvolgers van 2G

Deze opvolgers zijn NB-IOT en LTE M en zijn qua functionaliteit en bandbreedte vergelijkbaar met 2G. Ze zijn gebaseerd op het LTE-netwerk maar dan specifiek bedoeld voor IoT-toepassingen. De opvolgers hebben de effici├źntie van LTE gecombineerd met een lage latency, veel groter bereik en qua duurzaamheid lager energieverbruik.

Wij maken graag samen de afweging met organisaties om te bekijken welke opvolger het meest geschikt is, NB-IOT of LTE M. Er is overigens ook de mogelijkheid voor een keuze waarbij er zowel de verzekering is dat er gebruik gemaakt kan worden van zowel NB-IOT en LTE M met als fallback 2G.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.