Overal internet via een satelliet verbinding

Starlink

Starlink is een satelliet netwerk van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internet overal ter wereld. Het netwerk is vooral geschikt voor gebieden waar internettoegang via een vaste verbinding niet beschikbaar is en mobiele verbindingen onaantrekkelijk zijn vanwege het bereik. Ook kan Starlink perfect dienen als back-up verbinding om de continuïteit van internet toegang te garanderen voor wanneer de standaard internet verbinding uitvalt.

Hoe werkt Starlink?

Het netwerk bestaat uit satellieten die in een baan om de aarde zweven om wereldwijd breedbandinternet te kunnen leveren. Op dit moment leveren al bijna 2000 satellieten wereldwijd dekking. De satelliet zendt internettoegang naar de aarde waar deze op de grond wordt opgevangen doormiddel van een schotel. Om toegang te krijgen tot het netwerk heeft SpaceX verschillende abonnementen

Wat heb je nodig om Starlink te gebruiken?

Om toegang te krijgen tot het internet van Starlink krijgt u als abonnee een kit met twee onderdelen, de kit bevat een satellietschotel en een router. Om internet te kunnen ontvangen van de satelliet heeft u een hardware schotel nodig. Je stelt de schotelantenne in op locatie, vervolgens ontvangt het internetsignaal en geeft het de bandbreedte door aan je router.

Waar is Starlink beschikbaar?

Starlink is ontwikkeld om gebieden op aarde van dekking te voorzien waar de connectiviteit een uitdaging is. Vandaag de dag is Starlink beschikbaar in 32 landen over de hele wereld. In het grootste deel van Europa en Noord-Amerika, evenals delen van Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. SpaceX deelt de beschikbaarheid van hun diensten in een dekkingskaart. Het bedrijf verwacht voor de rest van de wereld internet beschikbaarheid aan het einde van 2023. Voor Nederland zal Starlink internet niet een noodzakelijke tool zijn voor organisaties, omdat er al een goede dekking is van bekabeld internet en goede en snelle 4G/5G netwerken. Het systeem is vooral nuttig als back-up of als primaire internetverbinding waarbij er zeer veel data wordt verbruikt.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.