Testen met NB-IOT

NB-IoT connectivity

Zelf aan de slag met een Low Power Wide Area Network (LPWAN) techniek, dat kan met NB-IOT.

Met NB-IOT is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via NB-IOT simkaarten. Het NB-IOT netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. NB-IOT is geschikt voor zeer lage data hoeveelheden van 500KB tot en met 5MB. De dekking van NB-IOT is beter dan dat van een 2G netwerk en heeft als grote voordeel een diepere penetratiegraad in gebouwen. Het signaal laat zich dus niet tegenhouden door dikke muren waardoor ook toepassingen diep in gebouwen mogelijk zijn. Ook zelfs voor toepassingen onder de grond. Via NB-IOT kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden waardoor batterijen van sensoren lang mee gaan (10+ jaar).

NB-IOT de opvolger van 2G

2G heeft de wereld veranderd, maar is verouderd en kent de nodige beperkingen, waaronder de beveiliging. 2G wordt gegarandeerd tot en met 2025 in Nederland en daarom is het van belang om voorbereidingen te treffen op de uitfasering ervan. Een van de opvolgers is NB-IOT en vergelijkbaar met 2G vanwege de lage bandbreedte, echter is het gebaseerd op de 4G netwerken en specifiek in ingericht voor IOT toepassingen wat onder andere zorgt voor een lagere latency.

Een gelicenseerde LPWAN zoals NB-IOT heeft vele voordelen namelijk:

  • Proven technology gebaseerd op 4G;
  • Betere capaciteit en dekking dan een ongelicenseerde spectrum;
  • Harmonisatie van het spectrum tussen landen en regio’s;
  • Levensduur gecontroleerd door de mobiele operators.

Waar is NB-IOT geschikt?

NB-IOT is met name geschikt is voor industriële (grootschalige) toepassingen in bijvoorbeeld gebouwen, fabrieken en de landbouw. Een voorbeeld waar NB-IOT uitermate geschikt voor is, is het op afstand uitlezen van grondwater-, oppervlaktewaterstand of watermeters door middel van innovatieve sensoren.

Thingsdata levert test kits waardoor je op een laagdrempelige manier aan de slag kan gaan met NB-IOT.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd om aan de slag te gaan met NB-IOT neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden