Wat is het verschil tussen steered en non-steered simkaarten?

steered and non-steered simcards

Een van de belangrijkere aspecten om te overwegen bij inzetten van een oplossing met IoT-connectiviteit, is de keuze tussen een steered of non steered IoT simkaart. Voornamelijk als deze simkaart wordt ingezet in meerdere landen en altijd en overal moet functioneren.

Hoewel het selecteren van de IoT simkaart eenvoudig lijkt, zijn er een aantal essentiële zaken waarmee u rekening moet houden. In dit artikel worden de belangrijkste verschillen tussen deze twee typen (steered en non-steered) uitgelegd waardoor u een weloverwogen keuze kan maken.

Roaming IOT-simkaart

De meest gehanteerde simkaarten die worden ingezet, zijn beveiligde multinetwerk simkaarten. De multinetwerk functionaliteit zorgt ervoor dat de simkaarten kunnen roamen op alle beschikbare netwerken en op het sterkste netwerk verbindt.

Wat is steered?

Steered is het proces dat door providers wordt gebruikt om simkaarten te sturen naar een specifiek netwerk. Het doel is om te besparen op operationele kosten en grotere marges te verdienen door de simkaart te sturen naar een voordeliger netwerk. Soms ten koste van de netwerkkwaliteit.

Steered simkaarten hebben een lijst met primaire roaming netwerken die bepalen met welk netwerk de simkaart verbinding maakt tijdens het roamen in een land. Steered simkaarten maken dus verbinding met de vooraf gedefinieerde netwerken, zelfs als er sterkere netwerken van betere kwaliteit beschikbaar zijn.

Uiteraard is dit een belemmering qua flexibiliteit en vermindert de effectiviteit die nodig is voor een succesvolle IoT implementatie. Wij raden het gebruik van steered simkaarten af ​​voor de meeste businesscases. De voor gedefinieerde netwerklijst verhoogt de kans op conflicten wanneer devices proberen van netwerk te wisselen tijdens een netwerkstoring. Het kan een onderbreking van de connectiviteit betekenen, wat schadelijk kan zijn voor uw organisatie.

Non steered simkaarten

Non steered simkaarten hebben geen vooraf gedefinieerde voorkeur op hun netwerklijst. In plaats daarvan kunnen ze verbinding maken met het sterkste en best mogelijke netwerk in een gebied. In vergelijking met steered simkaarten hebben non steered simkaarten de grootste kans op een voortgezette service bij mogelijke netwerkstoringen. Wij raden ten zeerste aan om non steered simkaarten te hanteren om ervoor te zorgen dat devices op het beste netwerk roamen en verbinden.

Het is van cruciaal belang om non steered simkaarten te gebruiken voor businesscases die het zich niet kunnen veroorloven om de verbinding te laten verbreken of die last hebben van voorkeursnetwerken van lage netwerkkwaliteit.

IOT-simkaarten die Thingsdata aanbiedt?

Bij Thingsdata leveren we non steered simkaarten, omdat we ernaar streven om de best mogelijke service en kwaliteit aan onze klanten te bieden. Wij raden organisaties in de meeste businesscases aan om hun devices te configureren voor automatische netwerkregistratie. Op deze manier is de continuïteit en garantie van een kwalitatief goede verbinding het hoogst, zelfs als er een netwerkstoring optreedt met een van de aangeboden netwerken. Onze klanten hebben echter de volledige vrijheid om devices handmatig naar alle beschikbare netwerken op hardware niveau te sturen. Eveneens hebben ze de vrijheid om netwerken uit te sluiten.

Contact opnemen?

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.