Welke types IOT netwerken zijn er en hoe maak ik een keuze?

welke types IOT netwerken zijn er en hoe maak ik een keuze?

Naast de bekende 2G, 3G en 4G mobiele netwerken worden er nu op grote schaal ‘nieuwe’ netwerken uitgerold, zoals Narrowband-IOT (NB-IOT) en Long Term Evolution for Machines (LTE-M). De juiste netwerkkeuze hangt af van wat je met een IoT oplossing wilt bereiken. Wordt er veel data gedurende een langere periode verstuurd, dan is een 4G-oplossing noodzakelijk. Gaat het om een kleine hoeveelheid data op gezette tijden, zoals een dagelijkse sensorwaarde, dan is NB-IOT heel geschikt. Moet data frequenter worden gedeeld en ook spraak mogelijk zijn, dan is LTE-M een goede keuze.

Kortom: de functionaliteit is leidend in de keuze voor een netwerk. Ook de locatie waar de IoT-oplossing uitgerold moet worden, is van belang. De ontwikkeling van de nieuwe netwerken is niet in alle landen gelijk. Het uitfaseren van 2G- en 3G-netwerken en het opkomen van nieuwe netwerken als NB-IOT en LTE-M zorgt soms voor onzekerheid, zeker gezien de koppeling tussen simkaart en netwerk. Thingsdata kan organisaties begeleiden in de juiste keuze.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.