Z-Wave satellietsensoren aansluiten op een IOT-gateway

Z-Wave satellietsensoren aansluiten op een IoT gateway

Z-Wave is een draadloze domotica technologie. Thingsdata gebruikt veel draadloze Z-Wave satellietsensoren i.c.m. een IoT gateway. Waarom? Ten eerste is het een gestandaardiseerd protocol. Dit maakt het makkelijk om de sensoren met elkaar te verbinden en ze aan de IoT gateway te koppelen. Daarnaast heeft Z-Wave twee-wegs-communicatie: sensoren bevestigen commando’s die aan hen worden gegeven. Dit maakt Z-Wave enorm betrouwbaar en het zorgt ervoor dat sensoren nooit een commando missen.

Een ander voordeel is dat Z-Wave een andere draadloze band gebruikt dan WiFi en Bluetooth. Dit zorgt voor een super bereik in een woning, kantoorpand of hotelkamer, zelfs door de muren heen. Het zorgt er ook voor dat Z-Wave en andere signalen elkaar niet in de weg zitten, of elkaar verstoren. De technologie is daarbij ook nog eens erg energiezuinig. Hierdoor kan bijvoorbeeld een kleine sensor een paar jaar doen met één batterij.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

 

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden