KPN stopt met 3G netwerk per 31 maart 2022!

kpn 3g stopt

In een eerder nieuwsbericht hebben wij al vermeld dat KPN het 3G netwerk gaat stoppen. Ter aanvulling hebben wij nu ook een exacte datum vanuit KPN ontvangen.

3G stopgezet per 31 maart 2022 door KPN

KPN schakelt zijn 3G netwerk per 31 maart 2022 definitief uit, over negen maanden dus al. Het 2G netwerk van KPN blijft langer in de lucht, tenminste tot april 2025.

Er wordt in het algemeen steeds minder gebruik gemaakt van de 3G netwerken in Nederland, die in 2003 in gebruik werden genomen. De 3G netwerken worden uitgeschakeld vanwege de uitbreiding van het 5G netwerk en het verbeteren van het huidige 4G netwerk.

Als je 1 april 2022 niet bent overgestapt op 4G of wellicht al 5G vallen de devices automatisch terug op het 2G netwerk. Het 2G netwerk van in ieder geval KPN zal wel worden voorzien van verbeterde audiokwaliteit voor voice toepassingen.

Vodafone heeft het 3G netwerk al uitgefaseerd sinds 4 februari 2020.  Alleen T-Mobile heeft nog geen concrete plannen als het gaat om het uitfaseren van het 3G netwerk.

Dit gebeurt er als u terugvalt naar 2G

  • De internetverbinding wordt langzamer;
  • De geluidskwaliteit van voice wordt minder;
  • Je kan niet langer gebruik maken van data en voice tegelijkertijd.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden