De nieuwe RMS 4.0 update

RMS

Omdat IoT oplossingen op afstand met de dag steeds relevanter worden, moet een goed platform voor beheer op afstand up-to-date blijven en voldoen aan de dynamische behoeften van zijn klanten. Daarom heeft het Remote Management Systeem (RMS) van Teltonika Networks afgelopen week een belangrijke update gekregen: versie 4.0. De update verandert RMS op geen enkele drastische manier, dus alle functies waar u gewend aan bent geraakt, zijn er nog steeds. Maar er zijn ook nieuwe functies en veranderingen in de kwaliteit die zijn doorgevoerd, dus laten we de belangrijkste bespreken!

Nieuwe functies

Bij Teltonika Networks geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. RMS is geen uitzondering. Hier is een deel van de extra waarde die u krijgt met RMS 4.0:

Multi-config

Met deze nieuwe functie kunt u individuele Teltonika Networks device parameters rechtstreeks via RMS configureren, zonder dat u toegang tot de WebUI van het device nodig heeft. Dit is een enorme upgrade van hoe device parameter configuratie vroeger werkte. Voorheen moesten alle wijzigingen worden doorgevoerd als een volledige set met back-up uploads. Met RMS 4.0 kunnen de individuele elementen die u persoonlijk wilt wijzigen eenvoudig worden gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op andere elementen. Multi-config biedt ook een lijst met voorgestelde parameters, wanneer u hun naam begint te typen tijdens het zoeken, en identificeert en rapporteert gepushte configuratie fouten rechtstreeks naar u voor analyse. Houd er rekening mee dat Multi-config alleen compatibel is met devices met firmwareversie 7.3 of hoger.

Aangepaste sjablonen

Met multi-config kunt u nu aangepaste device configuratie sjablonen maken, zodat exact dezelfde wijzigingen snel en eenvoudig kunnen worden toegepast op geselecteerde en toekomstige devices. Naast een sterk vereenvoudigde configuratie, maakt het ook de migratie van oudere naar nieuwere devices eenvoudiger, zelfs als de devices van een ander model zijn.

Device herkenning en veilig uploaden van parameters

Bij het migreren van het ene device naar het andere, met behulp van Multi-config, herkent RMS onderling verwisselbare, compatibele en incompatibele parameters van het nieuwe device en probeert het niet niet ondersteunde functies te configureren. Het zal bijvoorbeeld niet proberen om WiFi parameters voor de RUTX09 te configureren.

UI-UPDATES

Bij de gebruikersinterface draait alles om de stroomlijnen van uw ervaring en om dingen intuïtief te maken. Je kunt de volledige lijst met UI-updates vinden op onze Wiki, maar hier zijn de belangrijkste die je moet weten:

Verbeterde filtering

Het filtertabblad, waar u eenvoudige filterparameters kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen, is nu beschikbaar bovenaan het device venster. Het filteren zelf verandert niet. We verminderen alleen het aantal klikken en geven u meer controle over de parameters waartoe u toegang wilt.

RMS Connect-protocolmenu’s

RMS Connect had voorheen afzonderlijke submenu’s voor elk protocol. Met deze update zijn de protocollen HTTP(S), SSH, Telnet, SFTP en Remote Desktop, nu beschikbaar in één submenu: Remote Access. Ze kunnen ook binnen submenu’s worden gefilterd. De enige die zijn eigen menu bewaart, zijn externe mobiele devices.

Gecentraliseerde administratie

Het beheer van uw devices, gebruikers, tags, bestanden, codes en meer was voorheen verspreid over verschillende menu’s. Met RMS 4.0 bevinden ze zich nu op één locatie: administratie.

Voor meer informatie over RMS, kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.