Faillissement aanvraag door Sigfox

Sigfox faillissement

Sigfox die meer dan € 300 miljoen aan durfkapitaal had opgehaald en ambities had om een ​​wereldwijd communicatienetwerk op te bouwen doormiddel van een nieuwe benadering op draadloze netwerken, heeft faillissement aangevraagd in Frankrijk. Daarbij verwijzend naar de trage verkoop van producten en uitdagende omstandigheden op de IoT markt als gevolg van Covid-19.

Sigfox is nu opzoek naar een koper voor haar low-power netwerk voor IoT oplossingen, vergelijkbaar met LTE M, NB-IOT en LoRa. Het netwerk omspant 75 landen, heeft een capaciteit van 75 carriers samengevoegd, 20 miljoen verbonden objecten en via het netwerk worden er gemiddeld 80 miljoen berichten per dag verzonden.

De details voor het faillissement zijn uiteengezet in een verklaring die het bedrijf aan TechCrunch heeft verstrekt. In de verklaring werd opgemerkt dat het bedrijf voornamelijk is getroffen door een tekort aan elektronische componenten.

Een langzamer dan verwachte acceptatiecyclus voor de technologie van Sigfox. De Covid-19 pandemie, waardoor de activiteit de afgelopen twee jaar is vertraagd en de markt voor elektronische componenten zijn factoren die een sterke invloed hebben gehad op de financiële situatie van het bedrijf.

Voor degenen die de IoT markt in de gaten hielden, en Sigfox in het bijzonder, zou deze ontwikkeling niet als een al te grote verrassing moeten komen. Auditors van het bedrijf hadden een duidelijke waarschuwing afgegeven dat het bedrijf tegen het einde van het jaar financiering moest ophalen, anders riskeerde het faillissement. Ondertussen spreken de financiën van het bedrijf voor zich. In openbare rekeningaangiften voor het bedrijf wordt opgemerkt dat het bedrijf in het afgelopen boekjaar een nettoverlies van bijna € 91 miljoen boekte op een omzet van iets meer dan € 24 miljoen en financiële schulden van € 118 miljoen.

Sigfox is ontstaan ​​in een tijd dat IoT nog een zeer pril concept was, met weinig lucratieve bedrijfsmodellen erachter. De aankomende tijd zal Sigfox nog blijven bestaan en wordt er gekeken of er een koper verschijnt, als dit niet gebeurt zal Sigfox stoppen met bestaan.

Voor meer informatie en alternatieven als LTE M, NB-IOT en LoRa kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.