Microsoft beschermt data binnen de EU

Microsoft berschermd data

Microsoft is vanaf 1 januari 2023 gestart met het beschermen van gegevens van Europese klanten. Data van Europese bedrijven wordt nu binnen de EU opgeslagen en verwerkt. Hiermee voorkomt Microsoft dat data wordt verplaatst naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten met het risico dat gegevens in verkeerde handen terecht komt.

Microsoft heeft de EU Data Boundary ingesteld. De digitale grens zorgt ervoor dat privacygevoelige data binnen Europa blijft. Gebruikers van clouddiensten van Microsoft kunnen vanaf 2023 ervoor kiezen dat klantgegevens niet buiten de EU terecht komen. Microsoft bewaart en verwerkt dan uw organisatiegegevens in datacenters binnen de Europese Unie. Wij als Thingsdata maken gebruik van Microsoft Azure, dit is een clouddienst van Microsoft wat de communicatie beheert tussen IoT devices en de Azure cloud.

Eind van dit jaar wil Microsoft ook de loggegevens binnen Europa houden. Onder logs verstaan wij de data die wordt verzameld wanneer iemand inlogt en vanaf welke locatie dat gebeurd.

De EU Data Boundary zorgt ervoor dat klanten meer inzicht krijgen waar hun gegevens worden opgeslagen en verwerkt. Nu is dat vaak nog onduidelijk. Door het internet is het mogelijk gemaakt dat gegevens op iedere plek van de wereld terecht kunnen komen, het nadeel hiervan is dat het ook op plekken kan komen waar de privacy minder goed beschermd is.

Europa kent strenge regels omtrent de privacywetgeving. Organisaties buiten de EU mogen nu alleen gegevens van Europese klanten opslaan en verwerken als zij dezelfde regels hanteren.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.