T-Mobile schakelt 2G definitief uit in november

T-mobile schakelt 2G uit

Het mobiele netwerk bestaat uit een aantal netwerkspectrums: het 2G-, 3G-, 4G- en binnenkort ook het 5G netwerk. Het 2G netwerk bestaat al sinds 1999. Om het netwerk van T-Mobile als geheel geschikt te houden voor het almaar groeiende dataverkeer, is het nodig om ruimte te maken voor 4G en 5G. Dit is alleen mogelijk door het uitzetten van het verouderde 2G-netwerk.

2G uitfasering

T-Mobile gaat het 2G-netwerk in november 2020 uitzetten. Ga jij hier iets van merken? Ja, dat is mogelijk. Wanneer je namelijk hardware hebt die enkel geschikt is voor een 2G-netwerk en er wordt alleen gebruik gemaakt van het 2G netwerkspectrum van T-Mobile, dan is deze hardware na november 2020 niet langer te gebruiken in combinatie met een T-Mobile abonnement. In dat geval moet er een simwissel worden uitgevoerd!

Thingsdata adviseert over de uitfasering van het 2G netwerk van T-Mobile en welke invloed dat heeft op de IoT strategie van een organisatie. Als de hardware nog niet is afgeschreven is de mogelijkheid er om door te gaan met een multinetwerk M2M-simkaart die zowel gebruik maakt van het 2G netwerkspectrum van zowel KPN als Vodafone. Beide operators hebben een continuïteitsgarantie afgegeven dat 2G nog tot 2025 ‘in de lucht’ blijft!

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.