Thingsdata zorgt voor een plug- & play IoT oplossing voor warmtepompen!

Warmtepompen

Het kabinet kondigde in mei 2022 aan dat een hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard voor het verwarmen van woningen wordt. Samen met installateurs en leveranciers van warmtepompen wil het kabinet de transitie naar duurzame energie versnellen. Volgens cijfers van het kabinet zorgt een warmtepomp voor een besparing van 60 procent op het aardgasverbruik. Om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen biedt de overheid een subsidie aan die 30 procent van de aankoopprijs bedraagt van een warmtepomp. Thingsdata heeft vanwege deze transitie een plug- & play oplossing gecreëerd ter ondersteuning van alle installateurs.

Door de nauwe samenwerking tussen technologiebedrijven Delmation, Thingsdata en Withthegrid, is er beschikking tot alle functionaliteiten om warmtepompen te verbinden, waardevolle data te ontsluiten en indien wenselijk te sturen. Door de IoT hardware van Delmation, IoT connectiviteit van Thingsdata en de Withthegrid portal met elkaar te combineren ontstaat er een plug-and-play oplossing voor warmtepompen, waardoor installateurs snel en eenvoudig hun warmtepompen op afstand kunnen ‘managen’.

Om bruikbare informatie uit te wisselen van de warmtepompen naar de cloud, zetten wij innovatieve gateways met RS-485 in van Teltonika inclusief monitoring en beheer. De gateways vragen de modbus registers op en versturen deze naar een MQTT broker. Wij voorzien deze gateways met beveiligde multinetwerk M2M simkaarten die roamen op het sterkste netwerk beschikbaar. Withthegrid pakt het op vanaf de MQTT broker. Zij parsen de payload die zij ontvangen vanaf de MQTT broker en zetten het om in bruikbare informatie voor de installateur. Met behulp van de Withthegrid portal heeft u altijd realtime inzicht en controle over uw warmtepompen en doormiddel van stuursignalen is het mogelijk om op afstand de configuratie aan te passen.

Heeft u interesse in de plug-and-play oplossing voor warmtepompen, neem dan contact op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.