Case: Hero Balancer

Hero Balancer

Wie is Hero Balancer?

Hero Balancer is in 2017 opgericht met de visie om energieverspilling in grote gebouwen tegen te gaan. In de meeste gevallen hebben organisaties daar geen grip op. Daarom heeft Hero Balancer een cloud gebouwbeheersysteem ontwikkeld met als doel om klimaatinstallaties intelligent te maken.

Een monteur van Hero Balancer koppelt aanwezige installatiecomponenten aan haar Cloud-GBS (gebouwbeheersysteem). Het regeltechniekpakket van Hero Balancer dat wordt gekoppeld bevat: regelkast incl. controller, modem, power supply, klemvoelers & converters, I/O modules en binnenklimaat sensoren (CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en fijnstof).  Onder de installatiecomponenten vallen ketels, pompen, kleppen, WTW’s en een luchtbehandelingskast.

Het Cloud-GBS houdt rekening met warmen en koelen op basis van de weersverwachting, stuurt aan op preventief onderhoud, optimaliseert opwarm- en afkoeltijden en maakt het mogelijk om de app op afstand te beheren. De klimaatinstallaties zijn eenvoudig te beheren via de gebruiksvriendelijke software van de organisatie. De data die afkomstig is uit de klimaatinstallaties wordt tevens veilig opgeslagen en niet verstrekt aan derden.

Wat was de uitdaging?

Voordat Hero Balancer in aanraking kwam met Thingsdata was de organisatie afhankelijk van simkaarten die maar op één netwerk konden roamen. Dit kan problemen met zich meebrengen als er redundantie optreed. Daarnaast wilde de organisatie het piekverbruik verminderen en de klimaatinstallaties laten inspelen op het weerbericht. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om de continuïteit en garantie van onafhankelijk internet toegang te bewerkstelligen voor het gehele regeltechniekpakket om het gebouwbeheersysteem te voorzien van actuele data.

Wat was de oplossing?

De multi netwerk M2M simkaarten van Thingsdata voorzien het plug-and-play regeltechniek pakket van Hero Balancer van betrouwbare connectiviteit zodat er altijd een stabiele en onafhankelijke internet toegang beschikbaar is. De multi netwerk simkaarten kunnen op elk aanwezig netwerk in de regio roamen. Naast connectiviteit levert Thingsdata ook de sensoren om de verschillende data naar de cloud te sturen. Deze datastromen zijn van cruciaal belang waardoor de software de juiste keuzes kan maken en doorsturen naar de klimaatinstallaties.

Het resultaat

Met de Hero Balancer software voor de klimaatinstallatie bespaart een organisatie energie, krijgt het een beter binnenklimaat en heeft het meer grip op de systemen. De organisatie stuurt vanuit de cloud alle gebouwbeheersystemen aan om duurzaam verbruik van de klimaatinstallaties te bevorderen en om binnenruimtes gezonder te maken. Thingsdata levert de innovatieve binnenklimaat sensoren om deze waardevolle data te verzamelen. Dit leidt tot een besparingsadvies.