Case: Moodus

Wie is Moodus?

De veranderende betaalbehoefte zorgt voor een aantal uitdagingen voor organisaties die afhankelijk zijn van donaties. Vroeger bestonden de donaties voor het grootste gedeelte uit contant geld, momenteel vinden 80 procent van de transacties in Nederland echter digitaal plaats. Het gevolg hiervan is dat steeds minder mensen contant geld bij zich dragen en donaties kunnen doen.

Moodus is opgericht om in te spelen op deze trend: het bedrijf heeft een digitale donatiezuil ontwikkeld. Donateurs kunnen snel, gemakkelijk en op een vriendelijke manier contactloos via de betaalpas of smartphone het gewenste bedrag doneren. Om de digitale donatiezuil heen zit een bord, die informatie vorm kunnen geven.

Wat was de uitdaging?

De donatiezuilen van Moodus zijn in heel Europa op verschillende plekken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan dierenparken, kerken, moskeeën, ziekenhuizen, musea, theaters en concertzalen. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om een continue verbinding voor de honderden donatiezuilen binnen Europa te waarborgen. Voor betalingsverkeer is het namelijk belangrijk om een continue verbinding met het netwerk te hebben zodat transacties soepel verlopen.

De dekking van de mobiele netwerken kunnen de donatiezuilen op sommige plekken echter moeilijk bereiken wegens bepaalde dempingswaarden. Dit kunnen grote gebouwen zijn in de omgeving, liften, HR++ glas of stalen balken.

Wat was de oplossing?

Dankzij beveiligde multi netwerk M2M simkaarten van Thingsdata die op alle netwerken roamen, hebben de donatiezuilen onafhankelijke en stabiele internettoegang via 4G. In grote landen zoals Duitsland en Frankrijk zijn er meerdere netwerkoperators actief om zoveel mogelijk regio’s te voorzien van een stabiele internetverbinding. Indien er een netwerk wegvalt waar de donatiezuil op roamt, dan springt de simkaart binnen milliseconden over naar een actief netwerk met het beste signaal. De simkaart zoekt namelijk constant naar het beste netwerk.

Het resultaat

Bij Moodus is het essentieel dat betalingen via de donatieterminal in korte tijd verwerkt kunnen worden. Thingsdata zorgt voor stabiel mobiel internet via 4G om deze service te garanderen, dit doen wij door de simkaarten te monitoren met het Cisco sim management systeem. Daarnaast zien organisaties die gebruik maken van de Moodus donatieterminals een stijging in het aantal donaties.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden