Case: Moodus

Steeds minder mensen hebben contant geld bij zich en dit zorgt voor een daling van het aantal contante donaties, maar er is een oplossing. Moodus maakt het mogelijk om snel, gemakkelijk en op een vriendelijke manier contactloos te doneren. Moodus bereikt dit door middel van hun intelligente digitale donatieterminal. Het betalingssysteem maakt contactloos betalen mogelijk en is eenvoudig in gebruik.

Dankzij veilige multi-netwerk M2M simkaarten die op alle netwerken roamen, hebben de donatieterminals onafhankelijke en stabiele internettoegang via 4G. Moodus biedt een digitaal monitoringsysteem waarbij hun klanten realtime inzicht hebben in de ingezamelde donaties. Er zijn drie donatieopties (meestal € 2, € 5 en € 10) waaruit je kunt kiezen, waarna je de betaling eenvoudig kunt afronden. Door de verschillende modellen die Moodus in hun portfolio heeft, is er altijd een geschikte donatieterminal voor jouw omgeving.

Er zijn al meer dan 300 donatieterminals uitgerold in zes landen op verschillende locaties. Je kunt hierbij denken aan dierenparken, kerken, moskeeën, ziekenhuizen, musea, theaters en concertzalen. Instellingen die gebruik maken van de Moodus donatieterminals zien dat het aantal donaties dat binnenkomt groter is dan voorheen.

Bij Moodus is het essentieel dat betalingen via de donatieterminal in korte tijd vlekkeloos verwerkt kunnen worden. Thingsdata zorgt voor stabiel mobiel internet via 4G om deze service te garanderen.