Case: iWell

iWell

Modulair batterijsysteem voor gebouwen

IWell is een onafhankelijke en zelfvoorzienende energieleverancier, met als visie: “schone en betaalbare energie voor iedereen”. Dit realiseert iWell doormiddel van intelligente batterijen te produceren, die schone wind- en zonnestroom opslaan en terug leveren wanneer nodig. De Cube is het kloppende hart dat alle systemen in gebouwen op een energiezuinige manier met elkaar verbindt.

Doormiddel van beveiligde multinetwerk M2M simkaarten die roamen op alle netwerken, heeft de Cube een onafhankelijke stabiele internet toegang. Hierdoor krijgen klanten in een digitaal prestatiemonitoring systeem real time inzicht in de opwek en verbruik en in het CO2 gehalte. De batterijen leveren op momenten dat de vraag heel groot is razendsnel stroom. Deze piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je deze piekbelasting, dan kun je een lagere netaansluiting voor gebouwen realiseren en kosten besparen.

Door de efficiëntie van zonnepanelen en andere energiesystemen te verhogen, verkleint iWell de ecologische voetafdruk en wordt de energietransitie versnelt wat zorgt voor een duurzamere, schonere en groenere wereld. Voor grootschalige energie toepassingen biedt iWell de Power Cube en de Mega Cube.

Bij iWell is van essentieel belang dat er snel gereageerd kan worden op piekmomenten die zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Thingsdata levert de stabiele internet toegang om deze dienst te garanderen.