Case: iWell

iWell

Wie is iWell?

Het wordt steeds complexer om de huidige netinfrastructuur te verzwaren of om nieuwe bedrijven aan het stroomnet aan te sluiten. iWell speelt met haar batterijen in op de toenemende netcongestie waardoor organisaties zo goed als onafhankelijk worden. iWell is een onafhankelijke en zelfvoorzienende energieleverancier, met als visie: “schone en betaalbare energie voor iedereen”.

Dit realiseert iWell doormiddel van intelligente batterijen te produceren, die eigen opgewekte schone wind- en zonnestroom opslaan en terug leveren wanneer nodig. De Cubes zijn het kloppende hart dat alle systemen in gebouwen op een energiezuinige manier met elkaar verbindt. De organisatie biedt drie cubes afhankelijk van de hoeveelheid stroom die opgeslagen dient te worden: de oplossingen variëren van 35kWh tot 1+ mWh. Al deze batterijmodules zijn ook uit te breiden.

Wat was de uitdaging?

iWell levert haar batterijen aan organisaties binnen heel Europa. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om de continuïteit en garantie van onafhankelijk internet toegang te bewerkstelligen voor de batterijen. In sommige gevallen wordt de dekking van de mobiele netwerken naar de batterijen verstoord door dempingswaarden. Dit kunnen grote gebouwen zijn in de omgeving, liften, HR++ glas, of stalen balken.

Wat was de oplossing?

Doormiddel van beveiligde multi netwerk M2M simkaarten die roamen op alle netwerken, heeft de Cube een onafhankelijke stabiele 4G toegang. In grote landen zoals Duitsland en Frankrijk zijn er meerdere netwerkoperators actief om zoveel mogelijk regio’s te voorzien van een stabiele internetverbinding. Indien er een netwerk wegvalt waar de batterij op roamt, dan springt de simkaart binnen milliseconden over naar een actief netwerk met het beste signaal. De simkaart zoekt namelijk constant naar het beste netwerk.

Hierdoor krijgen klanten in een digitaal prestatiemonitoring systeem real time inzicht in verschillende data: opgewekte energie, verbruikte energie en het CO2 gehalte. De batterijen leveren op momenten dat de vraag heel groot is razendsnel stroom. Deze piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je deze piekbelasting, dan kun je een lagere netaansluiting voor gebouwen realiseren en kosten besparen.

Het resultaat

Door de efficiëntie van zonnepanelen en andere energiesystemen te verhogen, verkleint iWell de ecologische voetafdruk van organisaties en wordt de energietransitie versnelt wat zorgt voor een duurzamere, schonere en groenere wereld. Bij iWell is het van essentieel belang dat er snel gereageerd kan worden op piekmomenten die zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Door het monitoren van de data kunnen er slimmere beslissingen worden genomen. Thingsdata levert de stabiele 4G internet toegang om deze diensten te garanderen.