Case: Sigrow

sigrow sensoren

Sigrow produceert draadloze sensortechnologie voor de horticultuur. Via hun platform bieden ze waardevolle inzichten voor elk kassencomplex. Daarnaast adviseren ze de telers hoe ze hun gewassen kunnen optimaliseren, de kwaliteit ervan kunnen verhogen en energie of water kunnen besparen. Eenvoudig inzicht krijgen in de klimaatgegevens doormiddel van sensoren.

Innovatie door de sensoren van Sigrow

Doormiddel van deze moderne en innovatie sensoren van Sigrow kunnen telers verborgen knelpunten vinden, lokale fluctuaties analyseren en uiteindelijk zorgdragen voor een optimaal klimaat voor de planten in een kas. Naarmate de operaties groter worden, is de kasproductie ook gevoeliger geworden voor lokale omgevingsfluctuaties in de kas. Met het oog op een betere kwaliteit en productie wil iedere teler een precies beeld hebben van wat er in zijn kas gebeurt. Om deze reden introduceert Sigrow deze innovatieve draadloze sensortechnologie.

Doormiddel van beveiligde LTE-M simkaarten, de futureproof opvolger van 2G, worden de Sigrow sensoren voorzien van een onafhankelijke en stabiele internet toegang. De dekking van LTE-M simkaarten is sterker dan een 2G-netwerk en heeft als voordeel een diepere penetratiegraad, waardoor de dekking in voornamelijk kassencomplexen vele malen beter is.

Samenwerking tussen Sigrow en Thingsdata

Thingsdata verzorgt de ‘data as a service’ via de LTE M simkaarten voor de sensoren, hierdoor heeft Sigrow altijd inzicht in de status wat de exacte omstandigheden zijn van haar klanten en de garantie dat deze altijd verbonden zijn.