Case: Sigrow

sigrow sensoren

Wie is Sigrow?

Met het oog op een betere kwaliteit en productie wil iedere teler een precies beeld hebben van wat er in zijn kas gebeurt. De horticultuur (tuinbouw) is namelijk een erg competitieve branche en iedere kleine verbetering draagt bij aan een groter concurrentievoordeel. Naarmate de operaties groter worden, is de kasproductie ook gevoeliger geworden voor lokale omgevingsfluctuaties in de kas. Om deze reden introduceert Sigrow innovatieve draadloze sensortechnologie voor de horticultuur.

Via het eigen platform worden er waardevolle inzichten aangeboden voor elk kassencomplex. Op basis van deze data adviseert Sigrow hoe de telers de gewassen kunnen optimaliseren en daarmee energie of water kunnen besparen. Doormiddel van de moderne en innovatieve sensoren van Sigrow kunnen telers verborgen knelpunten vinden, lokale fluctuaties analyseren en uiteindelijk zorgdragen voor een optimaal klimaat voor de planten in een kas.

Wat was uitdaging?

De sensoren van Sigrow worden wereldwijd ingezet. Veel van deze plekken zijn moeilijk bereikbaar, denk bijvoorbeeld aan akkerbouw en gewasvelden in Azië of Zuid-Amerika. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om een betrouwbare en constante verbinding te garanderen op deze locaties.

Wat was de oplossing?

Doormiddel van beveiligde LTE-M simkaarten, de futureproof opvolger van 2G, worden de Sigrow sensoren voorzien van een onafhankelijke en stabiele internet toegang. De dekking van LTE-M simkaarten is sterker dan een 2G-netwerk en heeft als voordeel een diepere penetratiegraad, waardoor de dekking in voornamelijk kassencomplexen vele malen beter is. Daarnaast zijn de LTE-simkaarten wereldwijd inzetbaar, energiezuinig en beschikken over een fallback naar het 2G netwerk.

Het resultaat

Voor klanten van Sigrow is het cruciaal om de omstandigheden in de kassen inzichtelijk te hebben zodat de gewassen of planten optimaal groeien. Thingsdata verzorgt de ‘data as a service’ via de LTE M simkaarten voor de sensoren, hierdoor heeft Sigrow altijd inzicht in de status wat de exacte omstandigheden zijn van haar klanten en de garantie dat deze altijd verbonden zijn. Op basis van deze data adviseert Sigrow haar klanten voor optimalisatie van de kasomstandigheden.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden