Case: Envitron

Envitron

Wie is Envitron?

Vanaf 2021 wordt de energiebesparingsverplichting streng gehandhaafd en loopt u het risico op een boete als u hier niet aan voldoet. Envitron speelt met haar oplossingen in op deze ontwikkelingen. De organisatie heeft een IoT Gateway – de Envi.Base – ontwikkeld die aan meerdere devices gekoppeld kan worden. Door apparaten en meters met elkaar te laten communiceren, leren de apparaten elkaar beter kennen en kunnen de meeste apparaten slimmer worden aangestuurd.

Envitron ontwikkelt deze IoT gateways om data te kunnen verzamelen uit verschillende devices, denk bijvoorbeeld aan de meerdere energiestromen in gebouwen of huizen. Daarnaast ontwikkelen zij software zodat doormiddel van data deze energiestromen geoptimaliseerd kunnen worden. Dit wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt met dashboards.

Door apparatuur zoals accu’s, laadpalen en warmtepompen slim aan te sturen, haal je het maximale duurzame rendement uit je gebouw. Combineer de opwekking, het verbruik en de opslag van energie en haal meer uit je energiesysteem. Slim beheer op basis van meerdere gegevensstromen is waar de winst ligt. De energiemarkt gaat steeds meer in de richting van dynamische energieprijzen. Met Envitron kunt u de kracht op de energiemarkt afstemmen en kunnen uw eindklanten profiteren van nieuwe kansen op de energiemarkt.

Wat was de uitdaging?

De IoT Gateway van Envitron wordt gebruikt voor het:

  • Meten van verschillende energiestromen;
  • Aansturen van apparaten;
  • Schakelen van energie assets;
  • Optimaliseren van energiesystemen.

Op basis van deze data wordt het algoritme getraind waardoor het energieverbruik geoptimaliseerd kan worden. Envitron was op zoek naar een betrouwbare partner om haar IoT Gateway te voorzien van connectiviteit. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om de continuïteit en garantie van onafhankelijk internet toegang te bewerkstelligen voor deze ‘data as a service’.

Wat was de oplossing?

Thingsdata levert de beveiligde multi netwerk M2M simkaarten op basis van 4G voor de IoT-gateway, hierdoor heeft Envitron altijd inzicht in de energiestromen van haar klanten.

Resultaat

Door de simkaarten van Thingsdata beschikt Envitron over een veilige en constante 4G verbinding. Hierdoor wordt het algoritme van de Envi.Base constant gevoed waardoor de zuinigste keuzes worden gemaakt. Dit leidt tot besparingen op energiekosten en vermindert de ecologische voetafdruk van organisaties.