Case: Envitron

Envitron

Duurzame energiesystemen

Met de innovatie IoT gateway technologie van het Groningse Envitron brengt u eenvoudig meerdere energiestromen in kaart bij gebouwen of woningen. Door apparaten en meters met elkaar te laten kletsen, leren de apparaten elkaar beter kennen en kunnen de meeste apparaten slimmer worden aangestuurd.

Door apparatuur zoals o.a. accu’s, laadpalen, warmtepompen slim aan te sturen haalt u het maximale duurzame rendement uit uw gebouw. Combineer de opwek, het verbruik en opslag van energie en haal meer uit uw energiesysteem. Slimme aansturing op basis van meerdere datastromen is waar de winst zit. De energiemarkt gaat namelijk steeds meer toe naar dynamische energieprijzen. U kunt met Envitron het vermogen matchen op de energiemarkt en daarvan kunnen uw eindklanten profiteren van nieuwe kansen in de energiemarkt.

Vanaf 2021 wordt de energiebesparingsplicht streng gehandhaafd en loopt u risico op een boete indien u niet voldoet. Envitron biedt u een passende oplossing om dit te voorkomen. Maak gebruik van overkoepelende KPI’s tot gedetailleerde grafieken en handige alarmeringen. Envitron maakt gegevens over uw verbruik op een eenvoudige manier inzichtelijk.

Thingsdata verzorgt enerzijds de M2M simkaarten op basis van 4G voor de IoT gateway, zodat Envitron altijd inzicht heeft in de energiestromen van klanten en anderzijds Z-Wave sensoren voor o.a. temperatuur en luchtvochtigheid die draadloos de data ontsluiten via dezelfde IoT gateway.