Case: Envitron

Envitron

Duurzame energiesystemen

Met de innovatieve IoT gateway technologie van Envitron in Groningen kun je eenvoudig meerdere energiestromen in gebouwen of huizen in kaart brengen. Door apparaten en meters met elkaar te laten communiceren, leren de apparaten elkaar beter kennen en kunnen de meeste apparaten slimmer worden aangestuurd.

Door apparatuur zoals accu’s, laadpalen en warmtepompen slim aan te sturen, haal je het maximale duurzame rendement uit je gebouw. Combineer de opwekking, het verbruik en de opslag van energie en haal meer uit je energiesysteem. Slim beheer op basis van meerdere gegevensstromen is waar de winst ligt. De energiemarkt gaat steeds meer in de richting van dynamische energieprijzen. Met Envitron kunt u de kracht op de energiemarkt afstemmen en kunnen uw eindklanten profiteren van nieuwe kansen op de energiemarkt.

Vanaf 2021 wordt de energiebesparingsverplichting streng gehandhaafd en loopt u het risico op een boete als u hier niet aan voldoet. Envitron biedt u een passende oplossing om dit te voorkomen. Van overkoepelende KPI’s tot gedetailleerde grafieken en nuttige waarschuwingen. Envitron geeft op een eenvoudige manier inzicht in uw verbruiksgegevens.

Thingsdata levert enerzijds de M2M SIM-kaarten op basis van 4G voor de IoT-gateway, zodat Envitron altijd inzicht heeft in de energiestromen van klanten, en anderzijds Z-Wave sensoren voor onder andere temperatuur en luchtvochtigheid, die de data draadloos ontsluiten via dezelfde IoT-gateway.