Case: Route42

Route42 case

Wie is Route 42?

Transportefficiëntie is van cruciaal belang binnen de transport & logistiek branche. Daarom heeft Route42 heeft een open intelligent transport systeem ontwikkeld voor vrachtwagens en trailers waarmee het inspeelt op efficiëntievraagstukken vanuit verschillende organisaties. Dit maakt het mogelijk om het platform te integreren met diverse cloudoplossingen. Optimalisatie van huidige transportprocessen bij haar klanten is het grootste doel van Route 42.

Het platform van Route42 maakt het mogelijk om:

  • De wachttijden te optimaliseren;
  • De voertuigbezetting te monitoren;
  • De efficiëntste routes te achterhalen;
  • Inzicht te krijgen in rijgedrag;
  • Overzicht van de gehele vloot te krijgen.

Naast optimalisatie zet Route42 ook in op veiligheid. De organisatie beschikt ook over dashcams. De chauffeurs ontvangen een melding – op basis van Eye tracking – als zij afgeleid of vermoeid raken. Ook krijgen de chauffeurs een melding indien zij geen veilige afstand houden in het verkeer. Al deze informatie wordt vanuit de vrachtwagen of trailers naar de cloud doorgezet.

Wat was de uitdaging?

De klanten van Route42 opereren binnen heel Europa. Voorheen kwam het voor dat vrachtwagens en trailers een slechte netwerkverbinding hadden op grensgebieden. Het is echter van cruciaal belang om te beschikken over een sterke netwerkverbinding zodat Route42 haar platform constant kan voorzien van accurate data. Overall internetverbinding is het hoofddoel. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om de continuïteit en garantie van onafhankelijk internet toegang in de grensgebieden te bewerkstelligen zodat het platform van Route42 te allen tijde over accurate data beschikt.

Wat was de oplossing?

De beveiligde multi netwerk M2M simkaarten van Thingsdata kunnen automatisch schakelen tussen alle Europese netwerken, waardoor de best beschikbare connectiviteit wordt gegarandeerd, ongeacht de locatie van het voertuig. Het biedt gegarandeerd de beste connectiviteit in alle Europese landen en de simkaarten zijn te beheren en te monitoren in een state of the art sim management systeem van Cisco.

Het resultaat

Door de connectiviteitsoplossing van Thingsdata beschikt Route42 over een veilige en betrouwbare netwerkverbinding. Hierdoor kunnen de simkaarten het platform voorzien van accurate gegevens, denk bijvoorbeeld aan: locatie (op basis van triangulatie), gegevens omtrent rijgedrag, brandstofniveau en bandenspanning. Het platform kan middels haar algoritme vervolgens aanbevelingen doen om zuiniger te rijden waardoor de carbon footprint van organisaties verminderd kan worden. Ook bevordert de oplossing van Route42 de veiligheid in het verkeer, door monitoring binnen de cockpit.