Case: Route42

Route42 case

Connected fleetmanagement oplossing

Thingsdata levert veilige connectiviteit voor Route24’s vooraanstaand transport intelligentie platform, dat een breed assortiment applicaties aanbiedt voor vrachtwagens en trailers op de weg. Route42 is een leider op het gebied van data-gedreven beweging en revolutioneert de transportsector met toegankelijke business intelligentie.

Route42 heeft een toonaangevend intelligentieplatform dat een breed scala aan toepassingen biedt voor de kostenefficiëntie, duurzaamheid en veiligheid van vrachtwagens en trailers op de weg. Door verschillende informatie te consolideren, zoals locatie, acceleratie, remmen, brandstofniveau en bandenspanning, kan Route42 deze data analyseren via hun ‘rijgedrag’-algoritme. Dit geeft chauffeurs op zijn beurt realtime meldingen en inzichten over hoe het brandstofverbruik te verminderen en zo de impact op het milieu te verlagen.

De beveiligde multinetwerk M2M simkaarten van Thingsdata kunnen automatisch schakelen tussen alle Europese netwerken, waardoor de best beschikbare connectiviteit wordt gegarandeerd, ongeacht de locatie van het voertuig. Het biedt gegarandeerd de beste connectiviteit in alle Europese landen en de simkaarten zijn te beheren en te monitoren in een state of the art sim management systeem.

Als Route42 met eindklanten praat, zijn ze normaal gesproken behoorlijk resistent tegen verandering van simkaarten, maar als we ze de voordelen laten zien en ervoor zorgen dat hun wagenparkbeheer eenvoudig blijft, is het een logische keuze.