Case: LENS

Lens

Meetdata verzamelen van zonnesystemen

LENS is gespecialiseerd in het leveren, beheren en monitoren van zonnesystemen voor verhuurders en grootdakbezitters. LENS ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert zonne-installaties op commercieel en maatschappelijk vastgoed door heel Nederland. De projecten die LENS uitvoert variëren tussen de 500 tot ongeveer 5.000 zonnepanelen.

LENS zonnepanelen

De omvormers die LENS installeert en koppelt aan de zonnesystemen worden door Thingsdata voorzien van een beveiligde multinetwerk M2M simkaart. Deze M2M simkaart gebaseerd op de eUICC standaard (e-sim) zorgt ervoor dat LENS altijd continuïteit en garantie heeft van de meetdata van de zonnesystemen. LENS opereert hierdoor  onafhankelijk van de LAN omgeving van de verhuurder of grootdakbezitter. Door de multinetwerk functionaliteit roamt de M2M simkaart op het sterkste beschikbare netwerk (KPN, T-Mobile of Vodafone).

Zodra het zonnesysteem werkend is, kan de opbrengst van de zonnestroom worden bijgehouden in het LENS monitoringsplatform. Zowel huurders als beheerders kunnen hierdoor ten alle tijden inzien hoeveel zonnestroom de panelen  opleveren. Het monitoringssysteem werkt 24/7 en geeft zelf aan als er onderhoud nodig is.

Bij LENS is het van essentieel belang dat ze de continuïteit van de ‘data as a service’ voor het LENS monitoringsplatform kunnen waarborgen. Thingsdata levert de stabiele internet toegang om deze dienst te garanderen.