Case: TMC

Parkeersysteem

Wie is Taxameter Centrale?

Ondanks de mogelijkheid tot digitaal parkeren en betalen blijven gemeentes en organisaties verplicht om het straatbeeld van fysieke parkeerautomaten te voorzien. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van een parkeerapp op de smartphone. Taxameter Centrale (TMC) is de specialist op het gebied van straatparkeren en biedt een breed scala aan mogelijkheden, van nieuwe parkeerautomaten tot oplossingen voor parkeerterreinen.

TMC Nederland levert haar innovatieve oplossingen aan gemeenten, overheden, natuur & recreatieparken en jachthavens gericht op de maximale toegankelijkheid van de beschikbare ruimte. Taxameter Centrale is continu opzoek naar nieuwe inzichten en technieken om haar service alsmaar te optimaliseren. De organisatie heeft dan ook als missie om de processen te stroomlijnen rondom statisch en dynamisch verkeer. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om het complete beheer van hun parkeerautomatenpark uit te besteden aan TMC. De organisatie pakt het volledige beheer op van eerstelijns tot tweedelijns onderhoud.

Wat was de uitdaging?

De parkeerautomaten van Taxameter staan door heel Nederland verspreid. Voorheen waren de parkeerautomaten van de organisatie afhankelijk van één netwerk. TMC wilde graag meer zekerheid in redundantie omdat de parkeerautomaten in sommige gevallen geen of slechte dekking hadden. Voorheen was er een te hoog uitvalspercentage. Een continue verbinding is van cruciaal belang omdat de pintransacties binnen een bepaalde tijd verwerkt moet worden. Daarnaast was het niet mogelijk om op de simkaarten te trouble shooten. Ook was de organisatie op zoek naar simkaarten die compatible zijn met de hardware. Thingsdata heeft de uitdaging gekregen om de continuïteit en garantie van onafhankelijk internet toegang te bewerkstelligen voor de parkeerautomaten.

Wat was de oplossing?

Doormiddel van beveiligde multi netwerk M2M simkaarten die roamen op alle netwerken binnen Nederland worden de parkeersystemen voorzien van een veilige en stabiele connectie met de TMC cloud. De multinetwerk M2M-simkaarten roamen op het sterkste netwerk beschikbaar (KPN, Odido of Vodafone). Thingsdata faciliteert verschillende oplossingen zodat de garantie er is van een beveiligde redundante internet toegang en automatische back-up scenario’s.

Voor TMC Nederland en haar klanten voornamelijk gemeente en overheden is het van essentieel belang dat de parkeersystemen altijd werken. Daarom staat Thingsdata ook 24×7 klaar voor supportvragen om te assisteren bij storingen of mutaties. Naast het leveren van connectiviteit voorzien wij TMC ook in de hardware voor de parkeerautomaten.

Het resultaat

Door de connectiviteit en hardware van Thingsdata beschikken de parkeerautomaten over een continue, betrouwbare en veilige verbinding. Daarnaast is het uitvalspercentage van TMC drastisch gedaald. Bij eventuele storingen kunnen wij ook op hoog niveau trouble shooten middels het sim management systeem van Cisco.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden