Big Data

udp

Big Data is een overkoepelend begrip voor de enorme toename van de hoeveelheid data die beschikbaar komt via ICT systemen, devices (hardware) en online activiteiten van gebruikers. Big Data gaat over het onttrekken van online informatie uit een grote hoeveelheid data met een groot aantal verschillende bronnen. De bronnen ervan zijn divers en de data is zowel gestructureerd als ongestructureerd. Als het mogelijk is dat er verbanden gelegd kunnen worden uit al die verschillende soorten gegevens, kan dat voor organisaties nieuwe inzichten geven.