eUICC

udp

eUICC staat voor Embedded Universal Integrated Circuit Card (eUICC). Het belangrijkste voordeel van eUICC is dat het de mogelijkheid biedt om meerdere mobiele netwerkprofielen op één enkele simkaart te configureren. Deze netwerkprofielen kunnen eenvoudig over the air (OTA) worden geconfigureerd en beheerd. Met eUICC kunt u erop vertrouwen dat uw IoT connectiviteit stabiel blijft en het heeft voornamelijk voordelen bij een wereldwijde roll-out, waarbij één specifieke operator meestal niet in alle regio’s de best passende voorwaarden kan bieden.

Waar wordt eUICC vaak toegepast?

Zonder specifieke modificaties aan de hardware of aanpassingen in het productieproces kan dan het profiel van een lokale operator op een simkaart geconfigureerd worden. eUICC wordt vaak toegepast bij M2M en LTE M connectiviteit.